Brazil szappanoperák helyett inkább az NB I!

Szombaton ünnepeli a 37. születésnapját Huszti Szabolcs, a Mol Fehérvár FC középpályása, aki annak is örülne, ha legalább zárt kapuk mögött folytatódhatna az NB I, és szerinte szűk egy hónap alatt be lehetne fejezni az idényt. A játékossal a Nemzeti Sport készített hosszabb interjút.

Magyar Nemzet
Forrás: NSO.HU2020. 04. 15. 12:56
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 51-szeres válogatott Huszti Szabolcs szeptember végén térdműtéten esett át, de már felépült, és a koronavírus-járvány kitörése előtt abban bízott, hogy április második felében már pályára léphet.

– Ez most sajnos kitolódik, de remélem, csupán májusig, legfeljebb júniusig. Ahogy olvasom a híreket, az Európai Labdarúgó-szövetség is arra törekszik, hogy a bajnokságok a pályán fejeződjenek be. Ami a kockázatot illeti, nagy különbséget nem látok aközött, hogy kisebb csoportokban vagy teljes létszámban edz egy csapat. Ha edzeni lehet közösen, akkor játszani is – mondta el a Fehérvár középpályása.

– Egy labdarúgó számára kevés rosszabb érzés van annál, mint hogy zárt kapuk mögött kelljen futballoznia, mostanra azonban eljutottam odáig, hogy inkább játszanék üres lelátók előtt, mint sehogy! Nem tisztem eldönteni, de szűk egy hónap alatt be lehetne fejezni az idényt. Ha háromnaponta játszanánk, gyorsan a végére érnénk. Akár még úgy is, hogy a mérkőzések közötti időt mindenkitől elzárva, szállodában töltenénk. Ha lenne ismét futball, annak szerintem a karanténban élők is örülnének, hiszen a tévé bizonyára közvetítené a meccseket, így akit érdekel, láthatná azokat. A hatvanötödik brazil sorozat helyett talán jó lenne NB I-es mérkőzéseket nézni! – nyilatkozta Huszti Szabolcs.

Az teljes interjút IDE kattintva olvashatják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.