Az alapítók fele visszavonulót fújt, a szuperligának befellegzett

A Manchester Cityt követően az Európai Labdarúgó-szuperliga (ESL) többi angliai alapítója is a kilépés mellett döntött, és kedd éjszaka az Arsenal, a Liverpool, a Manchester United és a Tottenham Hotspur is bejelentette, nem lesz vesz részt a versenysorozatban. Az AC Milan és az Inter is távozna, rövidesen felfüggesztésre kerülhet a szuperligaprojekt.

Magyar Nemzet
2021. 04. 21. 1:19
szuperligának
epaselect epa09146863 A sign reads, 'Give Us Our Arsenal Back' outside Arsenal's Emirates Stadium in London, Britain, 20 April 2021. Europe's top clubs from England, Italy and Spain have announced a break away European Super League. England's so called big six football clubs, Arsenal, Chelsea, Liverpool, Man City, Man Utd and Tottenham have signed up to the new proposals. EPA/ANDY RAIN Fotó: ANDY RAIN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár a Chelsea kilépéséről szóltak a korábbi híradások, a londoni klub egyelőre nem adott ki közleményt a távozással kapcsolatban, de a többi angol együttes mindegyike visszavonulót fújt már.

Az Arsenal nyílt levelet címzett a szurkolóihoz, melyben kifejtette, a szurkolók hangját értő fülekre talált. Elismerte, hogy hibázott, ezért elnézést kért, és visszalépett a szuperligától.

A Liverpool FC egy kurta közleményt adott ki, amelyben megerősítette, nem vesz részt a szuperligaprojektben, illetve megköszönte a klub kulcsfontosságú részvényeseinek értékes észrevételeit.

Az ősi riválishoz hasonlóan a Manchester United is szűkszavúan nyilatkozott a kilépésről.

„Figyelmesen meghallgattuk a szurkolóink, az Egyesült Királyság kormánya és részvényeseink véleményét. Továbbra is azon fogunk dolgozni a labdarúgás többi szereplőjével, hogy fenntartható megoldásokat találjunk a sportágra váró hosszú távú kihívásokra.”

A Tottenham Hotspur honlapja Daniel Levy klubelnököt idézte.

„Sajnáljuk az ESL-projekt által okozott szorongást és idegeskedést. Fontosnak tartottuk, hogy klubunk részt vegyen egy lehetséges új struktúra kialakításában, amely a pénzügyi fair play-re és a fenntarthatóságra törekedett. Hiszünk benne, hogy soha nem szabad egy helyben toporogni, hanem a sportágnak folyamatosan felül kell vizsgálnia a vezetőit és a versenysorozatait annak érdekében, hogy a futball fejlődése folytatódjon, és szerte a világon szórakoztassa a szurkolókat. Köszönjük a rajongóknak, akik kifejtették véleményüket.”

A MILÁNÓI KLUBOK IS KILÉPNÉNEK

Fabrizio Romano arról számolt be Twitter-oldalán, hogy az AC Milan és az Inter is a kilépését készíti elő, a Juventus reakciójára még várnak. Az olasz szakíró azt is hozzátette, várhatóan órákon belül felfüggesztik a szuperligaprojektet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.