A Budafok meglepte és kieső helyre taszította a Bp. Honvédot

A Budafok meglepetésre idegenben győzte le 3-2-re a Bp. Honvédot az NB I 21. fordulójában. A BMTE kétszer is vezetett, másodszor a 92. percben, amikor megszerezte a győztes gólt, a kispestiek ezzel kieső helyre csúsztak vissza.

Magyar Nemzet
2021. 02. 13. 21:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olyan meccs volt a Bp. Honvéd és a Budafok találkozója, amelyen mindkét együttesen csak a győzelem segíthetett igazán a kiesés elleni harcban. Eleinte a BMTE játszott jobban, és a 28. percben megérdemelten jutott vezetéshez: Kovács Dávid nagyszerűn tekerte a labdát szabadrúgásból a bal kapufa mellé – 0-1.

 

Ezután rákapcsolt a Bp. Honvéd, és három perc alatt megfordította az eredményt. Előbb a 37. percben talált a hálóba az elalvó védők közül egy kapufáról visszapattanó labdából (1-1), majd három perccel később Bőle Lukács szépen vette le a labdát, majd jobbról, 13 méterről, ballal a hálóba bombázott – 2-1.

 

A Budafok erőlködött, és a szünet után, az 51. percben kispesti segítséggel sikerült egyenlítenie: Kovács Dávid a bal oldalról, a 16-oson kívülről jobbal kapura tekerte a szabadrúgást, amely fejmagasságban a jobb kapufára érkezett, onnan kipattant, majd Szendrei lábáról a kispesti kapu jobb sarkában kötött ki – 2-2.

 

Balogh Norbert (pirosban) nem boldogult a budafoki védőkkel
Fotó: Illyés Tibor/MTI

 

Változatos volt a mérkőzés, mindkét oldalon adódott helyzet, a két csapat nagyon küzdött a győztes gólért. Ehhez a BMTE állt közelebb, ám Tujvel kapus több bravúrt is bemutatva egészen a 92. percig megőrizte a kapuját az újabb góltól. Akkor viszont Zsóri gólhelyzetben kissé balról, 12 méterről a bal kapufát találta el, a kipattanót pedig Ihrig-Farkas az ötösről jobbal a bal alsóba vágta – 2-3.

Ezzel a Budafok különösen az utolsó negyedóra miatt megérdemelten szerezte meg a három pontot, a tabellán megelőzte a Bp. Honvédot és a Zalaegerszeget is, a kispestiek pedig visszacsúsztak a kiesést jelentő utolsó előtti helyre.

NB I 21. forduló

Péntek

Újpest–Diósgyőr 1-0 (0-0), Szusza Ferenc Stadion, jv.: Bogár. Gólszerző: Mitrovics (60.)

Szombat

Puskás Akadémia–Paks 3-2 (2-0), Pancho Aréna, jv.: Káprály. Gólszerző: Mance (22.), Kiss T. (24.), Plsek (81.), illetve Böde (68.), Hahn (11-esből 74.)

Kisvárda–Zalaegerszeg 2-1 (1-0), Szusza Ferenc Stadion, jv.: Erdős. Gólszerző: Bumba (25.), Horváth Z. (94.), illetve Favorov (51.). Kiállítva: Futács (75.)

Bp. Honvéd–Budafok 2-3 (2-1), Új Hidegkuti Nándor Stadion, jv.: Solymosi. Gólszerző: Gazdag (37.), Bőle (40.), illetve Kovács D. (28.), Szendrei (öngól 51.), Ihrig-Farkas (92.)

Vasárnap

Mezőkövesd–Ferencváros 14.30 (M4 Sport)

Mol Fehérvár–MTK 17.00 (M4 Sport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.