Budapesten egészen más meccs lesz

Az 1-1-es eredmény több okból is kedvező. Egyrészt a szokásos kupamatek szerint, másrészt Zágrábban – ezt se tagadjuk le – a Dinamo tűnt az erősebb csapatnak. Szergej Rebrov is kiemeli, Budapesten azonban teljesen más mérkőzés lesz. Bárhogyan is, a Ferencvárosnak élnie kellene a kínálkozó eséllyel, s bejutni a negyedik fordulóba, a rájátszásba a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében.

2019. 08. 08. 7:20
Sigér Dávid; Andric, Komnen
Sigér Dávid (középen) gólja még nagyon sokat érhet majd az összesítésben Fotó: MTI/EPA/Antonio Bat
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zágrábból kétféle hír érkezett a várható nézőszámról a meccset megelőzően: pillanatok alatt elkapkodták a jegyeket, illetve kong az ürességtől a horvát főváros, érdektelenség övezi a Ferencváros elleni mérkőzést. Nos, kedd este tizennégyezer néző gyűlt össze a Makszimir-stadionban, akik közül mintegy háromezer magyar volt. A horvátok vagy nagyon el vannak kényeztetve – a Dinamo rendszeres szereplője vagy a Bajnokok Ligája vagy az Európa-liga főtáblájának, a tavalyi világbajnoki ezüstről már nem is szólva –, vagy Horvátországban tényleg mindenki lenn van az Adrián. A visszavágót, előrebocsáthatjuk, teljesen más hangulat övezi majd, garantáltan telt ház lesz a Groupama Arénában.

De előbb lássuk, hogy értékelik az érintettek a kedd esti összecsapást. Szergej Rebrov a rá jellemző stílusban kioktatta azt a horvát újságírót, aki azt kérdezte tőle: miért volt az első félidőben gyengébb a csapata.

– Ezt ön gondolja így – kezdte a válaszát pikírten az FTC ukrán vezetőedzője, majd így folytatta: – A hazai csapat nem helyezett ránk nyomást a gólja után, nem jött előre, hanem beállt a tizenhatosára.

Majd persze Rebrov visszazökkent a szerepébe, és dicsérte a Dinamót: – Nagyon erős, támadó csapat ellen játszottunk. Ha megnézik, mennyit érnek a horvátok futballistái, akkor láthatják, milyen erősek. – Végül kimondta a lényeget: – Talán nem lőttünk sokat kapura, de szereztünk egy gólt, ami nagyon fontos. Egy ilyen párharcban különösen. Jöhet a folytatás Budapesten, ahol teljesen más mérkőzés lesz.

Sigér Dávid (középen) gólja még nagyon sokat érhet majd az összesítésben
Fotó: MTI/EPA/Antonio Bat

A maga szemszögéből Nenad Bjelica, a Dinamo vezetőedzője is ebben bízik: – A Ferencvárosban is vannak minőségi játékosok, jól járatták a labdát, még akkor is, ha nem voltak veszélyesek a kapunkra. A nagyobb helyzeteink nekünk voltak. Ha húsz százalékkal jobban használjuk ki a lehetőségeinket, simán győzünk. Nem értek egyet azzal, hogy ne lettünk volna agresszívek. Budapesten győzelemre készülünk. Nem lesz egyszerű a visszavágó, de semmi sem dőlt el – összegzett.

Ez alapján nem is kérdéses, hogy a jövő keddi visszavágón is a horvátoknak kell majd támadniuk. Ahogy fogalmazott: az idő őket sürgeti majd, nekik kell többet kockáztatniuk. S van még egy függőben lévő ügy, ami akár nagyon is fájhat a Dinamónak: az 1-1 után vajon hogyan alakul legjobbja, a Fradi ellen is gólt szerzett Dani Olmo sorsa? Erősödik az érdeklődők ostroma, netán maga a játékos szorgalmazza a minél hamarabbi váltást a nem éppen kecsegetető hazai eredmény után? Napokon belül ez is kiderül.

Az mindenesetre vitathatatlan, Zágrábban további nőttek a Ferencváros esélyei arra, hogy bejusson a BL-selejtező rájátszásába.

Kádárék bajban

Kádár Tamás csapata, az ukrán Dinamo Kijev 1-0-ra kikapott a belga Club Brugge otthonában a BL-selejtező harmadik fordulójában, a párharc kedd esti első mérkőzésén. A magyar válogatott hátvéd végigjátszotta a találkozót a vendégeknél, akik az egész meccsen mindössze egyszer találták el ellenfelük kapuját. A hazaiak hálóját Simon Mignolet védte, akit hétfőn a BL-címvédő Liverpooltól igazoltak. Az azeri Qarabag némi meglepetésre nyert a ciprusi APOEL otthonában, az Ajax idegenbeli 2-2-s döntetlenről várhatja az amszterdami visszavágót a PAOK Szaloniki ellen.

Bajnokok Ligája, selejtező, 3. forduló, 1. mérkőzések: Club Brugge–Dinamo Kijev 1-0, Crvena zvezda–FC Köbenhavn 1-1, PAOK Szaloniki–Ajax 2-2, APOEL–Qarabag 1-2.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.