Az UEFA Budapestet javasolja a Leipzig–Liverpool meccs helyszínének

Az RB Leipzig járványügyi korlátozások miatt nem láthatja vendégül Németországban a Liverpoolt, így előfordulhat, hogy semleges pályán kell lejátszania a két csapatnak a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének február 16-án esedékes első felvonását. Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) alternatív megoldásként a Puskás Arénát ajánlotta fel.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, The Times2021. 02. 05. 11:02
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azt már korábban tudni lehetett, hogy a Leipzig saját stadionjában nem fogadhatja a Liverpoolt, mert Németország – egyelőre – február 17-ig beutazási tilalmat vezetett be bizonyos országokra, köztük Nagy-Britanniára is. A belügyminisztérium szóvivője csütörtökön a dpa német hírügynökséggel közölte, hogy a rendőrség elutasította a lipcsei klub kivételére vonatkozó kérését, így most a Leipzignek mint a meccs házigazdájának kell megoldási lehetőséget találnia a kialakult helyzetre.

A The Times közben arról ír , hogy az Európa Labdarúgó-szövetség a Puskás Arénát ajánlotta fel alternatív megoldásként a lipcseieknek, szóval ha a német klub nem áll elő más helyszínjavaslattal, akkor és „hazai pályán” csaphat össze az angolok sztárjaival.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.