Bukott a Spurs, hatot vágott az újoncnak a Manchester United

Az már szombaton kiderült, hogy a Liverpool karácsonyozik az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság tabellájának élén, vasárnap pedig a Leicester és a Manchester United győzelmével a dobogósok személye is eldőlt. Előbbi a Tottenham otthonában diadalmaskodott 2-0-ra, utóbbi az újonc Leedset verte 6-2-re a tizennegyedik fordulóban.

Magyar Nemzet
2020. 12. 20. 19:53
Premier League, Leicester, Tottenham
Toby Alderweireld, a Tottenham Hotspur játékosa (k) öngólt rúg az angol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott Leicester City elleni mérkõzésen Londonban 2020. december 20-án. Fotó: MTI/AP pool/Frank Augstein
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Liverpooli vereségét követően újabb rangadót bukott el egy héten belül az addig szárnyaló Tottenham. A londoni gárda ezúttal közvetlen ellenfelével, a Leicesterrel szemben maradt alul védői kapitális hibáinak eredményeképpen.

José Mourinho már fél lábbal az öltözőben volt, amikor vissza kellett fordulnia, mert játékosa, Serge Aurier felesleges módon büntetőt „ajándékozott” a Leicesternek, amelyet Jamie Vardy magabiztosan a kapuba vágott. A fordulást követően nem kellett a hosszabbításig várni az újabb találatra, már az 59. percben megszületett: Vardy középre fejelt labdáját Toby Alderweireld juttatta saját csapata hálójába.

Toby Alderweireld öngólját hitetlenkedve figyelte mindenki
Fotó: MTI/AP/Frank Augstein

A Spurs ezzel elvesztette dobogós helyezését, míg a Leicester a második helyre lépett elő a tabellán.

Tottenham Hotspur–Leicester 0-2 (0-1)

Gólszerzők: Vardy (45+4. – tizenegyesből), Alderweireld (59. – öngól)

DOBOGÓN A UNITED

Aligha gondolhatták a Manchester United drukkerei, hogy csapatuk a rettenetes idénykezdetet követően karácsonyra a dobogóra dolgozza fel magát, pedig így történt! Ráadásul az utolsó lépést Ole Gunnar Solskjær fiai stílusosan, 6-2-es győzelemmel tették meg.

Scott McTominay történelmet írt, ugyanis a Leeds elleni találkozó első három percében két gólt varrt be a kapuba, erre korábban egy játékos sem volt képes a Premier League érában. A skót duplája megadta a mérkőzés alaphangját, a United folytatta a gólgyártást, és Bruno Fernandes, valamint Victor Lindelof találataival a 37. percre négygólos előnyre tett szert. Liam Cooper szépített a szünet előtt, de ez aligha vigasztalta a vendégeket.

A második félidőben is a házigazda volt aktívabb, ennek újabb két gól lett az eredménye. Előbb Daniel James, majd Fernandes volt újra eredményes. A portugál középpályás elképesztő formát produkál, mióta áttette székhelyét Angliába: huszonhét bajnoki fellépésén huszonnyolc gólból vette ki a részét (tizenhat gól, tizenkét gólpassz). A Leedsnek újabb gólra igen, egyenlítésre azonban nem futotta, így idénybeli hetedik vereségével a tabella tizennegyedik helyén maradt.

Manchester United–Leeds 6-2 (4-1)

Gólszerzők: McTominay (2., 3.), Fernandes (20., 70. – tizenegyesből), Lindelof (37.), D. James (66.), ill. Cooper (41.), Dallas (73.)

PREMIER LEAGUE, 14. FORDULÓ:

hétfőn játsszák:

Burnley–Wolverhampton Wanderers 18.30

Chelsea–West Ham United 21.00

vasárnap:

West Bromwich Albion–Aston Villa 20.15

Brighton–Sheffield United 1-1 (0-0)

szombat:

Newcastle United–Fulham 1-1 (0-1)

Everton–Arsenal 2-1 (2-1)

Southampton–Manchester City 0-1 (0-1)

Crystal Palace–Liverpool FC 0-7 (0-3)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.