Jó hír Gulácsiéknak: ősztől nézők előtt játsszák a Bundesliga meccseit

A következő idényben visszatérhetnek a szurkolók a lelátókra a német labdarúgó-bajnokságban, a Bundesligában. Edzésbe áll a Bajnokok Ligája folytatására készülő Bayern München és RB Leipzig.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 07. 19. 15:13
GULÁCSI Péter
Gulácsi Péter az ősszel ismét nézők előtt parádézhat Fotó: MTI/AP/Jens Meyer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Helge Braun kancelláriaminiszter szerint a német labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) következő szezonjában visszatérhetnek a szurkolók a lelátóra. A politikus a vasárnapi Bildben azt mondta, a koronavírus-járvánnyal összefüggő szociális távolságtartó intézkedések és a higiéniai előírások betartásával, ha nem is teljes létszámban, de lehetnek majd nézők a stadionokban.

az ősszel ismét nézők előtt parádézhat
Fotó: MTI/AP/Jens Meyer

Ez jó hír mindenkinek, a csapatoknak, a játékosoknak és a szurkolóknak egyaránt. Gulácsi Péter, az RB Leipzig magyar válogatott kapusa májusban még attól tartott, valószínűleg egész évben zárt kapuk mögött megy a játék a Bundesligában.

A német liga szerdán küldte el javaslatait az első és másodosztályú kluboknak, hogy milyen feltételek teljesülése esetén fogadhatnak ismét nézőket a stadionokban.

A Bundesliga következő idénye várhatóan szeptember közepén kezdődik, az előző, Bayern München bajnoki címével zárult szezont zárt kapuk mögött fejezték be a koronavírus-járvány miatt.

Edzésbe áll a Bayern és a Leipzig

A Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzig, illetve a német bajnok Bayern München is megkezdi ma a felkészülést a labdarúgó Bajnokok Ligája augusztusi folytatására.

– Úgy érzem, túlzottan euforikus a hangulat, nekünk azonban egyelőre csak a Chelsea elleni visszavágóra szabad koncentrálnunk – jegyezte meg a Bayern elnöke, Karl-Heinz Rummenigge.

Hansi Flick vezetőedző szerint egyáltalán nem hátrány, hogy csapata – a Chelsea-vel ellentétben – nem lesz játékban, ugyanis a játékosoknak így csak egy feladatra kell koncentrálniuk. A Bayernt nagyon nem kell félteni, hiszen az első mérkőzésen 3-0-ra nyert Londonban. Az angol bajnokság csak jövő hétvégén zárul, a londoniak pedig még az FA Kupában is versenyben vannak.

A felkészülést szerdán megkezdő lipcseiek már nem számíthatnak Timo Wernerre, a támadó ugyanis éppen a Chelsea-hez szerződött, a helyére igazolt Hvang Hi Csan viszont ebben a kiírásban még nem léphet pályára. Gulácsiék először már a negyeddöntőben, az Atlético Madrid ellen lépnek pályára.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.