Büntet és gyászol a Manchester City

Elhunyt a csapat vezetőedzőjének, Josep Guardio­lának az édesanyja. Dolors Sala Carrió is a koronavírus áldozata.

Magyar Nemzet
2020. 04. 07. 10:35
Manchester City manager Pep Guardiola looks dejected
Pep Guardiola édesanyja is a járvány áldozata lett Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több német labdarúgócsapat – a Bayern München mellett a Wolfsburg, a Mönchengladbach és a Paderborn – edzésbe állt hétfőn (a Dortmund már a múlt héten megkezdte a közös tréningeket). Egyelőre mindenhol csak kiscsoportos foglalkozásokat tartanak, s kerülik a személyes kontaktust. A Bayern vezetősége gazdaságilag is készül a jövőre. Herbert Hainer, a klub elnöke szerint is csökkenni fognak az átigazolási összegek, egyrészt mert csökkennek a klubok bevételei, másrészt mert az emberek a járvány utáni helyzetben még nehezebben tolerálnák a csillagászati transzferárakat.

Angliában a Manchester City két eset miatt is bekerült a hírfolyamba. A klub fegyelmi eljárást indít hátvédje, Kyle Walker ellen, aki a szigorú kormányzati intézkedések ellenére partit tartott otthonában, mások mellett két prostituáltat is „vendégül látva”. A 29 éves angol válogatott védő múlt heti házibulijáról a The Sun című lap számolt be a hét végén, külön kiemelve, hogy Walker közvetlenül azt megelőzően rendezte házában a partit, hogy Twitter-oldalán a távolságtartásra vonatkozó állami szabályozás betartásának fontosságáról tett ki egy posztot. A játékos most ugyanilyen álszent módon bocsánatot kért meggondolatlan tettéért. A klub gyászol is: elhunyt a csapat vezetőedzőjének, Josep Guardio­lának az édesanyja. Dolors Sala Carrió is a koronavírus áldozata.

Pep Guardiola édesanyja is a járvány áldozata lett
Fotó: Reuters

Gareth Southgate Angliában igyekszik példát mutatni. A világbajnoki negyedik angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya jövedelmének harminc százalékáról lemondott (sajtóhírek szerint évi hárommillió fontot keres).

Gabriele Gravina, az Olasz Labdarúgó-szövetség elnöke hétfőn úgy nyilatkozott, még idén be kell fejezni a 2019–20-as idényt. Ennyire vehető komolyan az UEFA elnökének, Aleksander Ceferinnek tulajdonított hét végi közlemény, miszerint augusztus 3. a szezon befejezésének céldátuma. Szintén tegnapi hír, miszerint Itáliában a klubok egyhangúlag megszavazták a játékosok bérének 33,3 százalékos csökkentését arra az esetre, ha nem folytatódna a küzdelem. Az olasz játékos-szakszervezet ugyanakkor még nem szentesítette a megállapodást, amelyet a 20 első osztályú klubból 19 elfogadott – a Juventus már korábban megegyezett labdarúgóival a fizetések csökkentéséről. Oroszországban ennél is szigorúbb a megszorítás: felére csökkentették a labdarúgók fizetését a bajnokság éllovasánál, a szentpétervári Zenitnél.

Nem mindenki vállalja a megszorítást. A Galatasaray kolumbiai válogatott labdarúgója, Radamel Falcao nem ért egyet a fizetéscsökkentéssel, és távozni készül. S van is olyan csapat, a katari Al-Szadd, amely tárt karokkal fogadná.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.