Büntetők, videóbíró és döntetlen a City–Liverpool rangadón

Óriási iramot hozott a Manchester City–Liverpool rangadó 60 percig: helyzetek, tizenegyesek, gólok mindkét oldalon. Ezután azonban leült a találkozó, és az addig kialakult 1-1-es eredmény már nem változott a Premier League 8. fordulójának csúcsmeccsén.

Magyar Nemzet
2020. 11. 08. 19:28
Manchester City's Gabriel Jesus celebrates scoring their fifth goal with Kevin De Bruyne
Kevin de Bruyne és Gabriel Jesús (jobbra) egy ideig összeszokott párost alkotott Manchesterben Fotó: Reuters Staff Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt két idény bajnoka és ezüstérmese találkozott az Etihad Stadionban, a Manchester City–Liverpool egyértelműen a Premier League legfontosabb rangadója jelenleg. Még akkor is, ha mindkét csapatban voltak komoly hiányzók: a Cityben Agüero, Mendy és Fernandinho, a Liverpoolban a hosszú időre kidőlt Van Dijk mellett Thiago, Fabinho és Oxlade-Chamberlain maradt távol. A hazaiak természetesen a klub gólrekorderének, Agüerónak a hiányát érzik a legjobban, a vendégek pedig a védelemben pótolhatatlannak tartott Van Dijkét.

Mindkét oldalon öröm volt az ürömben, hogy a hiányzó klasszisok posztján tért vissza egy-egy korábbi sérült: kedden az Olympiakosz ellen 3-0-ra megnyert Bajnokok Ligája-találkozón már góllal bizonyított a Cityben, Joel Matip játékra jelentkezése pedig azért volt fontos a Liverpoolnak, mert a legutóbb már kényszerűségből középhátvédként bevetett Fabinho is kidőlt a sorból.

Klopp már a kezdő kijelölésekor meglepőt húzott, hiszen négy támadóval állította fel a Liverpoolt. Mohamed Szalah, Roberto Firmino és mellé bekerült Diogo Jota is, aki nagyszerű formát mutatott, hiszen betalált a legutóbbi két bajnokin, kedden az Atalanta ellen 5-0-ra megnyert BL-meccsen pedig mesterhármast szerzett.

A Liverpool bátor felállása nagy önbizalomra vallott, hiszen legutóbb 4-0-ra kikapott a City otthonában, igaz, akkor már bajnokként érkezett Manchesterbe, nem volt igazi tétje a találkozónak. Ugyanakkor a két csapat legutóbbi három bajnokiját Guardiola együttese nyerte meg hazai pályán, ráadásul meggyőző, 11-1-es gólkülönbséggel. Talán éppen ezen akart változtatni Klopp a rendkívül támadó felfogással, és ennek megfelelően a Liverpool volt az aktívabb az első tíz percben.

Meg is lett az eredménye a vendégek kezdeményezésének: Mané betört a hazai tizenhatoson belülre, miután egy testcsellel lerázta Kyle Walkert, aki felrúgta a szenegálit. A büntetőt Szalah értékesítette a 13. percben, 1-0-s előnyhöz jutott a Liverpool.

 

Egymás hibáiból éltek a csapatok, a 25. percben liverpooli labdavesztés után De Bruyne beadásából Sterling került ziccerbe a hosszú oldalon, de Alisson nagy bravúrral védett. Ami késett, nem múlt, hat perccel később szép hazai labdajáratás végén De Bruyne passza után Gabriel Jesus klasszis mozdulattal vette át a labdát, amivel egyből helyzetbe került, és gólt is szerzett.

 

Az egyenlítés után átvette az irányítást a Manchester City, és a vezetést is könnyen megszerezhette volna. De Bruyne beadását Gomez keze blokkolta, a játékvezető pedig videós ellenőrzés után megítélte a tizenegyest. Csakhogy a City belga sztárja mellérúgta a büntetőt. Ezután a szünet előtt még a Liverpoolnak akadt nagy helyzete, de kapus bravúrral védett.

 

A második félidő elején egymásnak estek a csapatok, itt is, ott is helyzetekkel kezdődött a játékrész. Igazán nagy gólszerzési lehetőség Gabriel Jesus előtt adódott Cancelo szép átadása után, ám a brazil csatár melléfejelt.

A 60. perctől visszaesett az iram, a Liverpool ráadásul sérülés miatt elvesztette Alexander-Arnoldot, akit Milner váltott. A végéig már nem változott az eredmény, miután a helyzetek is elmaradoztak a korábban lüktető meccsen. A döntetlen azt jelenti, hogy a válogatott szünet előtt a Leicester City került a Premier League első helyére.

Premier League, 8. forduló

Brighton–Burnley 0-0

Southampton–Newcastle United 2-0 (1-0)

Everton–Manchester United 1-3 (1-2)

Crystal Palace–Leeds United 4-1 (3-1)

Chelsea–Sheffield United 4-1 (2-1)

West Ham United–Fulham 1-0 (0-0)

West Bromwich Albion–Tottenham Hotspur 0-1 (0-0)

Leicester City–Wolverhampton Wanderers 1-0 (1-0)

Manchester City–Liverpool FC 1-1 (1-1)

Vasárnap

Arsenal–Aston Villa 20.15 (tv: Digi Sport2)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.