Cañellas: Elkerülnék egymást a magyarok a BL-ben

A Szeged spanyol bombázója szerint is Radivojević kiállítása volt a fordulópont a PSG ellen a hétvégi győztes kézilabda BL-csoportmeccsen. Joan Cañellas nem örülne, ha a Veszprémmel kerülne össze a csapata a negyeddöntőben, de abban is biztos, hogy a Veszprém sem repesne az örömtől, ha a Szegedet kapná a Final Fourba jutásért.

Ch. Gáll András, Szilágyi László
2020. 02. 17. 15:36
null
Canellas Reixach Joan, a MOL-Pick Szeged , valamint Luka Karabatic (j) és Viran Morros De Argila, a Paris Saint-Germain játékosai a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében, az A csoport 12. fordulójában játszott mérkõzésen Szegeden 2020. február 16-án. MOL-Pick Szeged - Paris Saint-Germain 32-29. Fotó: MTI/Ujvári Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

- Emlékszik mikor dobott legutóbb 10 gólt BL-meccsen?

- Hogy is ne emlékeznék? Tavaly a világbajnokságon Egyiptomnak. Ha hiszi, ha nem, az NB I-ben még soha nem dobtam 10 gólt, a magyar bajnokságban nyolc az egyéni csúcsom.

- És sztárcsapat ellen?

- A Bajnokok Ligájában a Rhein Neckar Löwennek dobtam egyszer tizenkét gólt.

- Meg tudja erősíteni azt, amit a csapattársa, Mario Šoštarić mondott a Paris SG elleni meccs után: nevezetesen Radivojević piros lapja felpaprikázta a csapatot, s ez döntött a PSG ellen?

- Az biztos, hogy fordulópont volt a meccsen, mert felébredtünk, felébresztett minket a szerintünk igazságtalan ítélet. Addig egy kicsit belealudtunk a meccsbe, de a piros lap felrázta a közönséget és minket is. Az elemi erejű tiltakozás bennünket is magával ragadott, ugyanis Radivojević nem az álló, hanem a már elmozduló kapust találta arcon, és ezért nem járt piros lap.

- Nem érezték azt, hogy hatgólos előnye tudatában a PSG lebecsülte a Szegedet? Mikkel Hansen flegma hétméterese láttán átfutott az agyukon, hogy túlzottan elbízták magukat a párizsiak?

- Nem, erről nem volt szó, inkább arról, hogy villámgyorsan peregtek az események akkor is, amikor elmentek hat góllal, és akkor is, amikor fordítottunk. Az a szép a kézilabdában, hogy egy-egy labdaszerzéssel, jó védekezéssel pillanatok alatt megfordíthatjuk a mérkőzés menetét, főleg úgy, ha a közönség belehajszol a győzelembe – ahogy vasárnap is tette.

Cañellas Reixach Joan, valamint Luka Karabatic és Viran Morros De Argila
Fotó: MTI/Ujvári Sándor

- Edzőjük, Pastor szerint sokat számított, hogy védekezésben többet pihenhetett a második félidőben, és így tudott tartalékolni az erejével. Egyetért a Misterrel?

- Száz százalékig igaza van a Misternek. Szükségem volt a pihenőre, mert levegő után kapkodtam, nagyon kihajtottam magam. Ez mindig hasznos, ha pihentetik egy kicsit az embert.

- Még két meccs van hátra a csoportkörből, Flensburgban és Barcelonában kellene nyerniük a csoportelsőséghez. Képes erre a Szeged?

- Mindenképpen képesek vagyunk megnyerni ezt a két meccset, de csak akkor, ha külön-külön gondolkodunk a flensburgi és a barcelonai mérkőzésben. Ha az jár a fejünkben, hogy ezt a kettőt meg kell nyernünk, akkor biztos, hogy nem fog sikerülni.

- Mi van akkor, ha ne adj isten, a harmadik helyre futnak be a csoportban? Sokak szerint ez nem is biztos, hogy baj, mert így jó eséllyel összekerülnének a Veszprémmel a Final Fourba jutásért, azaz egy magyar csapat mindenképpen ott lenne Kölnben. Egyetért ezzel?

- Az sem tragédia, ha a harmadikak leszünk, igaz, ebben az esetben könnyen összekerülhetünk a Veszprémmel a negyeddöntőben, de legalább ebben az esetben biztosan lesz magyar csapat a négy között. Nem tudom, mi a jobb: az egy biztos vagy a két bizonytalan. Azt viszont kijelenthetem, nem örülnénk a Veszprémnek, de abban is biztos vagyok, hogy ők sem nekünk. Túlságosan is jól ismerjük egymást….

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.