Carlos Pastor marad az edző Szegeden

Tavaly májusban boldogan lapogatták egymást a Mol Pick Szeged vezetőségének tagjai, miután Carlos Pastor irányításával tizenegy év után sikerült letaszítani a trónról a Telekom Veszprémet.

2019. 05. 28. 7:06
Pastor Gomez, Juan Carlos
Debrecen, 2019. április 7. Juan Carlos Pastor Gomez, a Szeged spanyol vezetőedzője a férfi kézilabda Magyar Kupa döntőjében játszott Szeged - Veszprém mérkőzésen a debreceni Főnix Csarnokban 2019. április 7-én. A Szeged 28-27-re megnyerte a finálét. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly májusban boldogan lapogatták egymást a Mol Pick Szeged vezetőségének tagjai, miután Carlos Pastor (képünkön) irányításával tizenegy év után sikerült letaszítani a trónról a Telekom Veszprémet.

Ráadásul magyar bombázó, Bodó Richárd főszereplésével: a csongrádi nehéztüzér 12 gólt vállalt a döntő két ütközetén. Balogh Zsolt és ­Bánhidi Bence is kivette a részét a sikerből.

Aztán megváltoztak a dolgok: amióta Balogh bejelentette, hogy Tatabányára igazol, nem sok sót evett meg. Bodóról, aki tavaly márciusban 11 gólt dobott a Veszprém elleni győztes meccsen, Pastor vagy nem beszélt, vagy ha igen, legfeljebb azt jegyezte meg, hogy nincsen jó passzban. Valóban nem volt, mert a két magyar helyén zömmel két spanyol, Jorge Maqueda és Joan Canellas játszott.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A Szeged a kezdetekben nem sínylette meg a „spanyolosítást”, olyannyira nem, hogy az alapszakasz mérkőzéseit – a Tatabányán elért döntetlent leszámítva – megnyerte, majd elhódította a Magyar Kupát. Reális forgatókönyvnek tűnt, hogy bemasírozzon a Bajnokok Ligája Final Fourba, és hazai fronton megvédje a címét.

A szezon hajrájában úgy tűnt, Pastor elvesztette a varázspálcáját. Előbb Szkopjéban a Vardar elleni mérkőzés első felvonásán három gólt dobott csapata az utolsó negyedórában. A Veszprém elleni döntőben megint a második félidőben csuklott össze: 11 góllal bukta el az odavágót, 35-24-re. A bajnoki döntő két meccsén Bodó összesen négy gólt dobott.

Szegeden nem kapkodnak: Pastor tavalyi dicsőségét ugyan elhomályosította a csúnya idei végjáték, informá­cióink szerint nem az edzőváltásban látják a megoldást.

Veszprémben minden pont fordítva alakult, mint az ősi riválisnál. Csapnivaló rajt után az új edző állította újra fejlődési pályára a hitehagyott játékosokat. Pastor korábbi valladolidi tanítványa, David Davis ugyan elbukott két Szeged elleni bajnoki meccset és a kupadöntőt, egyszer Tatabányán is kapitulált a csapatával, de a szezon hajrájára csúcsformába hozta a tanítványait.

„A csapat fantasztikusan dolgozik, aminek nagyon örülök. Ugyanakkor ha mérkőzést játszunk, összeomlunk, és nem haladunk előre” – mondta Davis tavaly novemberben, amikor a Veszprém kikapott Kristianstadban, a BL-csoportmeccsen.

Azóta úgy tűnik, működnek a taktikai elképzelések. November 10. óta csak az elvesztett kupadöntő róható fel a spanyol edzőnek, aki nyilván megcélozza a BL-győzelmet a hét végén Kölnben.

Jövőre újra nekiveselkednek az óriások: a Tatabánya jelentősen megerősödött, ha tartósan jó formát fut, megszorongathatja a Veszprém, Szeged kettőst.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.