Célba érhet a Bayern München

Folytatódik a Bundesliga, dübörög a La Liga, kupával hangol a Serie A.

Magyar Nemzet
2020. 06. 13. 13:00
Bundesliga - Borussia Dortmund v Bayern Munich
Joshua Kimmichnek (pirosban) sokat köszönhetnek a bajorok Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nehéz újat mondani a Bayern Münchennel kapcsolatban: a sorozatban nyolcadik elsőségükre hajtó bajorok december 7-e óta nem kaptak ki a Bundesligában. Meggyőzően menetelnek előre, s akár már ma célba érhetnek, ha legyőzik a Borussia Mönchengladbachot és az őket üldöző Dortmund pedig kikap a kieséses ellen küzdő Düsseldorf otthonában. Ez utóbbi forgatókönyv eléggé elrugaszkodott a valóságtól, a BVB még a sérült Haaland nélkül sem lehet annyira karcsú, hogy pontokat hagyjon a kis csapat otthonában. A Bundesliga 31. fordulója a tegnap lapzártánk után véget ért Hoffenheim–RB Leipzig mérkőzéssel vette kezdetét. és lipcsei csapata mellett érdeklődve figyeljük gárdáját, a Wolfsburgban vendégszereplő Freiburgot. együttese, a Mainz vasárnap kiesési rangadót vív a vendég Augsburggal.

Bundesliga, 31. forduló, érdekesebb párosítások. Szombat: Fortuna Düsseldorf–Borussia Dortmund 15.30, Bayern München–Borussia Mönchengladbach 18.30. Vasárnap: Schalke 04–Bayer Leverkusen 18.00. Valamennyi mérkőzést élőben közvetíti a Sport 1.

Joshua Kimmichnek (pirosban) sokat köszönhetnek a bajorok
Fotó: Reuters

Spanyolországban a csütörtökön lejátszott sevillai városi rangadóval (Sevilla–Betis 2-0) indult újra a futball-élet. A hét végén rendezik a forduló valamennyi találkozóját, a három nagy közül a Barcelona szombaton, a két madridi vetélytárs, az Atlético és a Real pedig vasárnap lép pályára. Utóbbi a Bernabéu Stadion építési munkálatai miatt a harmadosztályú tartalékcsapat, a Castilla pályáján szerepel majd, természetesen zárt kapuk mögött. Ehhez kapcsolódó hír, hogy az Atlético vezetősége felajánlotta ideiglenes használatra saját stadionját, a szupermodern Wanda Metropolitanót, de a Real köszönte szépen, elutasította az ajánlatot. Florentino Pérez klubelnököt ismerve ez volt a papírforma.

La Liga, 29. forduló, érdekesebb mérkőzések. Szombat: Real Mallorca–FC Barcelona 22.00 (tv: Spíler 2), Vasárnap: Athletic Bilbao–Atlético Madrid 14.30 (tv: Spíler 2), Real Madrid–Eibar 19.30 (tv: Spíler 2).

Pénteken a Juventus–Milan Olasz Kupa mérkőzéssel tér vissza a futball Itáliába, a koronavírus-járvány első európai gócpontjába. A felvonás első mérkőzésén – még jóval a járvány előtt – 1-1-re végeztek a csapatok a San Siróban. Torinóban a Juve volt az esélyesebb, bár ki tudja, milyen formában térnek vissza a csapatok az eredeti kerékvágásba. A másik ágon ma este Napoli–Inter mérkőzést rendeznek, a déliek 1-0-s előnyről kezdhetik a meccset.

Olasz Kupa, elődöntő: Napoli–Internazionale 20.45 (tv: Sport 1).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.