Állatkínzással vádolják az idei BL-győztes Chelsea sztárját

Egy foglyul ejtett óriássügér felett dekázott Christian Pulisic, aki rá is esett a szerencsétlen halra, végül jót nevetett rajta. A videós bejegyzése alatt így tettek a Chelsea-ben futballozó csapattársai is, de mások egyáltalán nem találták viccesnek a történteket, sokan állatkínzást emlegetnek.

Magyar Nemzet
2021. 07. 05. 11:01
Real Madrid CF vs Chelsea FC
Pulisic gólja még sokat érhet Fotó: EPA/JUANJO MARTIN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Furcsa mutatvánnyal ünnepelte az amerikai függetlenség napját az Egyesült Államok legismertebb labdarúgója, Christian Pulisic. Tegnap, azaz július 4-én egy olyan videót töltött fel az Instagramra az idei BL-győztes Chelsea sztárja, melyen egy vízben foglyul ejtett óriás fűrészes sügér felett dekázik egy labdával a hajó szélén ülve.

Abban a pillanatban, amikor Pulisic áthúzza a labdát a másik lábára, megcsúszik és a vízbe esik, rá a halra, amely a szorult helyzetben menekülni próbál, miközben a szájába kampót akasztva visszatartják. A 22 éves amerikai futballistát ez láthatóan nem zavarta, jókedvűen szállt ki a vízből.

 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 

Christian (@cmpulisic) által megosztott bejegyzés

Amit a BL-győzelem után a szabadságát töltő Pulisic ártatlan szórakozásnak gondolt, az kiverte a biztosítékot az állatjogi aktivistáknál. A Blue Planet Society a következő szöveggel reagált a videóra: „A visszaélés egy fenyegetett óriássügérrel egy közösségi médiás videó kedvéért új mélypontot jelent.”

A világ óceánjainak túlzott kiaknázása ellen kampányoló csoport hozzátette, hogy az ismert labdarúgó puszta szórakozásból bánt helytelenül a hallal. „Állatkínzás. Ez egy védett és veszélyeztetett óriássügér volt. Képzeljük el, hogy ha egy oroszlán vagy tigris lett volna” – írják.

Pulisic videója alatt sokan sajnálják a halat, és jelzik, hogy ez egyáltalán nem vicces, többen ugyancsak az állatkínzás kifejezést használva kérik számon a futballistát, miért volt szükség erre. Ugyanakkor a Chelsea-ben futballozó klubtársai közül a spanyol Marcos Alonso és a brazil is nevető fejekkel válaszoltak a bejegyzésre, ők tehát mulatságosnak találták azt.

Az Amerika Kapitány becenévre hallgató szélső az elmúlt idényben 43 tétmeccsen hat gólt és négy gólpasszt ért el a Chelsea-ben, ezek közül egyet-egyet a Real Madrid elleni BL-elődöntő két meccsén hozott össze, tehát fontos szerepe volt abban, hogy csapata bejutott a fináléba, amelyben 24 percet játszott a Manchester City ellen 1-0-ra megnyert meccsen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.