Címvédőhöz méltó talpra állás

Megint a szívbajt hozta a szurkolóira az ETO, a női BL címvédője hatgólos hátrányból visszakapaszkodva győzött Podgoricában, és az utolsó forduló eredményeitől függetlenül megnyerte a csoportját, a Final Fourba jutásért a román CSM Bucuresti lesz az ellenfele. Az Esbjerg elleni sikerrel búcsúzott hazai pályán a BL-től a Ferencváros. Immár hivatalos, hogy egy ágra került a Veszprém és a Szeged, sikeres nyolcaddöntők után egymás ellen játszhat a két magyar férficsapat a Final Fourba jutásért.

2020. 03. 02. 10:18
null
A ferencvárosi Kovacsics Anikó remekelt az Esbjerg ellen Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csapnivalóan kezdett, egy félidő után ötgólos hátrányba került a címvédő Győr Podgoricában, a női kézilabda BL-csoportkör utolsó előtti fordulójában. Húsz perccel a vége előtt már hattal vezetett a Buducsnoszt. De – ahogy egy hete Brestben, úgy a montenegrói fővárosban is – volt visszaút! Danyi Gábor edző kapust cserélt, Amandyne Leynaud-t Kiss Éva váltotta, aki halmozta a bravúrokat. A mezőnyben pedig egy korábbi podgoricai, a montenegrói átlövő, Katerina Bulatović és a norvég ­Stine Oftedal volt az ETO nyerő embere. A hajrára teljesen elkészült az erejével a Buducsnoszt, a Győr győzött 28-27-re.

– Boldogan mondhatom, hogy a csapatom nem ijedős: akkor tud a legjobban játszani, amikor jelentős hátrányból kell fordítania – értékelt az ETO edzője a Sport TV-n.

A már korábban kiesett Ferencváros a tizenkét gólig jutó Klujber Katrin vezérletével az Esbjerg elleni ­26-25-ös győzelemmel búcsúzott „hazai pályán” (Érden) a Bajnokok Ligájától. A címvédő Siófok idegenben 38-29-re nyert a korábban a Vácot és a Debrecent is legyőző török Kastamonu ellen az EHF-kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.

A ferencvárosi Kovacsics Anikó remekelt az Esbjerg ellen
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Xavi Pasqual, a Barcelona edzője a Bajnokok Ligája megnyerésére esélyes csapatok közé sorolta a Szeged férficsapatát. Az más lapra tartozik, hogy Szegeden ennek aligha örülnek, hiszen hiába vezetett a magyar alakulat négy perccel a találkozó vége előtt kettővel, az utolsó négy gólt a Barca szerezte a Palau Blaugranában, így nyert 30-­28-ra. Ezzel biztossá vált, hogy a Szeged nem tudja megelőzni a Paris SG-t, marad a harmadik helyen a csoportban. A nyolcaddöntőben a Vardar Szkopjéval játszik, s ha nyer, akkor a Final Fourba jutásért pedig a Veszprémmel, de csak abban az esetben, ha a magyar bajnok legyőzi a nyolcaddöntőben a Szita Zoltánnal felálló lengyel Wisla Plockot, ami elvben nem jelenthet gondot. Gond Zaporizzsjában sem volt: a már biztosan csoportmásodik Veszprém tíz góllal, 32-22-re nyert az ukrán iparvárosban.

Az EHF-kupában a Tatabánya a francia Aix ellen játszott és 26-22-re kikapott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.