City–Spurs újratöltve

Magyar Nemzet
2019. 04. 20. 10:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bajnokok Ligájában a negyeddöntők visszavágói után eldőlt, hogy a Tottenham Hotspur április 30-án fogadja az Ajaxot, míg a Barcelona május 1-jén látja vendégül a Liverpoolt az elődöntős párharcok első mérkőzésein. A visszavágókat egy héttel később rendezik. A Tottenhamnak a Manchester City elleni idegenbeli találkozón a 4-3-as vereség is elég volt a továbbjutáshoz ­(4-4-es összesítéssel, idegenbeli gólokkal). A sors pikantériája, hogy ma a ­Premier League-ben is összecsap a két együttes, ugyancsak Manchesterben. A City, amely a Liverpoollal fut versenyt a bajnoki címért, különösen motivált lehet (13.30, tv: Spíler 2).

Az Európa-liga negyeddöntőjében, a visszavágókon: Napoli–Arsenal 0-1, továbbjutott az Arsenal 3-0-s összesítéssel, Chelsea–Slavia Praha 4-3, tj.: Chelsea 5-3-mal, Eintracht Frankfurt–Benfica 2-0, tj.: Frankfurt 4-4-es összesítéssel, idegenben szerzett gólokkal, Valencia–Villarreal 2-0, tj.: Valencia 5-1-gyel. Az elődöntőben Arsenal–Valencia és Frankfurt–Chelsea találkozókra kerül sor május 2-án, a visszavágókat pedig május 7-én rendezik.

Az olasz élvonalban a listavezető Juventusnak ma hazai pályán a Fiorentina ellen (18.00, tv: Digisport 1) egy pont kell, hogy bebiztosítsa sorrendben a nyolcadik bajnoki címét. Ám ha így is lesz, a BL-búcsú, az Ajax elleni hazai vereség még túl friss ahhoz, hogy Torinóban nagy dínomdánomot csapjanak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.