Conte még sohasem látta ilyennek Lukakut

A Serie A legjobban fizetett edzője megmentheti állását a négy közé kerüléssel az Európa-ligában. Antonio Conte magasztalja csapatát a Leverkusen legyőzése után.

Ch. Gáll András
2020. 08. 11. 7:17
Serie A - Inter Milan v AC Milan
Lukaku tegnap éjjel nem a labdára koncentrált Fotó: Daniele Mascolo Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nagyszerű mérkőzést játszott a csapat, nem hagytuk kibontakozni a Leverkusent – összegzett Antonio Conte, az Internazionale edzője a Bayer ellen 2-1-re megnyert Európa-Liga-negyeddöntő után. – Sokkal simább lehetett volna a továbbjutásunk, ha helyzeteinknek csak a töredékét értékesítjük. 2-0 után túlságosan megnyugodtunk. Mindegy, ott vagyunk a legjobb négy között.

Ami igencsak komoly eredmény az Internek, hiszen a 2010-es emlékezetes Mourinho-féle triplázás (BL, Scudetto, Coppa Italia) óta még sohasem jutott el az elődöntőig valamelyik európai sorozatban.

– Számítottam-e Lukakutól ilyen teljesítményre első itáliai szezonjában? – tette fel a költői kérdést a szakvezető. – Nézzék, 23 gólt szerzett a bajnokságban, 31-et valamennyi sorozatot beleszámítva, ez fantasztikus produkció, de nem akarok egyéneket kiemelni, amikor az egész csapat remekelt ezen az estén. Azt azért megkockáztatom, hogy még egyszer sem láttam Romelut ilyen nagyszerűen futballozni. Ettől függetlenül köszönetet kell mondani a társaknak, amiért ilyen remekül kiszolgálták.

Lukaku nélkülözhetetlen játékosa az Internek
Fotó: Reuters

Maga Lukaku – aki az Inter örökös ranglistáján feljött a brazil Ronaldo (25 gól) és Nyers István (24) mögé a harmadik helyre a bemutatkozó idényében szerzett bajnoki gólokat tekintve (23), az Európa-ligában pedig sorozatban lőtt kilenc góljában csúcsdöntő lett – igen szerényen nyilatkozott:

– Szerintem Nicolo Barella volt a mezőny legjobbja.

Ami a lényeg: elődöntőben az Inter, és ezzel a sokat szidott Conte megőrizheti állását a csapat kispadján.

A mérkőzés összefoglalója:

Agyba-főbe dicsérik Martialt

A másik hétfői negyeddöntőben a Manchester United a vártnál nehezebben birkózta le hosszabbításban az FC Köbenhavnt, igaz, a második félidőben, majd a hosszabbításban már nyomasztó fölényben játszott. Mielőtt Ole Gunnar Solskjaer nyilatkozatát idéznénk, hallgassuk meg a tévéstúdióban ülő kommentátorok ömlengését a továbbjutást érő tizenegyes kiharcolójáról, Anthony Martialról.

Owen Hargreaves: – Mindenki látja, mire képes a srác. Olyan ő, mint az autók között a Ferrari. Százmillió fontot érő futballista.

Paul Scholes: – Egyre inkább belenő a kilences szerepkörébe, meccsről meccsre egyre jobb.

Robin van Persie: – Anthonynak van szeme ahhoz, hogy mindig észrevegye a szabad játékost, ez az, ami megkülönbözteti őt a többiektől.

A Manchester United amúgy nem panaszkodhat, ez volt a huszonkettedik büntető, amit megítéltek a javára ebben a szezonban, és Bruno Fernandes, a csapat talizmánja kíméletlen végrehajtónak bizonyult.

Solskjaer, miközben a meccs után jöttek lefelé a pályáról, tréfásan odaszólt Zecának, a dánok lisszaboni születésű portugáljának, a tizenegyest értékesítő Bruno Fernandes földijének: – Brunót már le akartam cserélni, mert mindig neked adta a labdát...

Aztán rátért a meccs elemzésére: – Minden elismerésem Juan Matáé. Az ő pályára lépése jelentette a meccs fordulópontját. Igazi profi, megértem, hogy szeretett volna a kezdő tizenegyben pályára lépni, de így is nyerő ember volt.

A Vörös Ördögök 2017-ben elhódították az Európa-liga trófeáját. Azzal, hogy most bejutottak a legjobb négy közé, Solskjaer idén három sorozatban is az elődöntőbe vitte a Manchester Unitedet, csakhogy az FA Kupában és a Carabao Kupában (Ligakupa) is elvesztették az elődöntőt.

A Köbenhavn ellen 1-0-ra megnyert meccs összefoglalója:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.