Courtois: Gomeznek csak kiáltania kell, és máris büntetőt kap

Több mint két éve nem kapott spanyol élvonalbeli mérkőzésen négy gólt a Real Madrid, de vasárnap este ez újra megesett vele, amikor 4-1-re kapott ki a Valencia otthonában. Zinedine Zidane vezetőedző magát okolta a vereség miatt, Thibaut Courtois pedig a rossz szerencsét és a videóbírót.

Magyar Nemzet
Forrás: AS, Marca2020. 11. 09. 15:15
Courtois
Courtois-t négyszer mattolta a Valencia Fotó: EPA/Kai Foersterling
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Real Madrid négy védője négy gólt hozott össze a Valenciának – így lehetne röviden összefoglalni a La Liga kilencedik fordulójának utolsó mérkőzését . A vendégek védősorának tagjai közül Sergio Ramos, Marcelo és Lucas Vazquez egy-egy büntetővel, pedig öngóllal járult hozzá a házigazda győzelméhez.

A mérkőzés utáni értékelésében Zinadine Zidane vezetőedző is a védelmi hibákra világított rá, de nem akarta játékosaira hárítani a felelősséget, inkább magára vállalta azt.

– Az én hibám, mert én vagyok az edző, és nekem kell megtalálni a megoldást. Nem tudom megmondani az okokat. Rossz napunk volt, nem keresek mentségeket. Javítani kell a védekezésünkön – idézte a francia szakembert az AS. – Nem gondolom, hogy a Valencia taktikailag fölénk nőtt volna. Jól kezdtük a meccset, a probléma az volt, hogy minden megváltozott a gólunk után. Nehéz ezt megérteni. De a felelősség teljes mértékben engem terhel – folytatta.

Courtois-t négyszer mattolta a Valencia
Fotó: EPA/Kai Foersterling

Thibaut Courtois a videóbíró tevékenységével nem volt megelégedve. – Három büntető mellé egy szerencsétlen gól. Úgy gondolom, hogy jól kezdtük a mérkőzést, de néha megesik, hogy ha nem támadunk, akkor hátul megbűnhődünk. Pedig a Valenciának még helyzetei sem voltak – mondta a Real Madrid kapusa. – Félidőben elhatároztuk, hogy megfordítjuk az eredményt. Lee Kangin lövését kivédtem, erre kaptak két tizenegyest. Maxi Gomez kiált egyet, és a videóbíró büntetőt ítél. A Valencia második gólja előtt szabálytalankodtak Asensióval szemben. Hallottam, hogy említette az öltözőben, de ott nem lehet változtatni semmin – sajnálkozott.

Voltak olyan vélemények, miszerint Zidane ott hibázott, hogy túl sokat változtatott a kezdőcsapaton. Courtois ezzel nem értett egyet, inkább az edző védelmére kelt. – Az edző úgy gondolkozik, hogy 25 játékosa van a keretben, és ez a 25 játékos lehetőséget kaphat a játékra. Szükség van a rotációra, hiszen hosszú idény áll még előttünk. Nem hiszem, hogy emiatt vesztettünk volna – magyarázta a belga játékos.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.