A Barcelona nagyon ráfizetne Coutinho további szerepeltetésére

Ha Philippe Coutinho még tíz meccset játszana a Barcelonában, a katalánoknak még húszmillió eurót kellene utalniuk a Liverpool számlájára, ezért szinte biztosra vehető, hogy a klub ezt meg akarja spórolni, és a nyáron megszabadulna a braziltól. Rajta kívül még öten szerepelnek a Barcelona eladási listáján, ugyanakkor a hírek szerint nem jön Xavi a kispadra, Ronald Koeman marad a vezetőedző.

2021. 03. 24. 13:23
Coutinho
Barcelona, 2018. január 8. Philippe Coutinho brazil középpályás bemutatkozik új klubjánál, az FC Barcelonánál Barcelonában 2018. január 8-án. (MTI/EPA/Alejandro García) Fotó: MTI/EPA/Alejandro García
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Philippe Coutinho sorsa alighanem megpecsételődött. A brazil futballista hányattatásai azóta tartanak, hogy a Liverpool 2018-ban eladta a Barcelonának, amelyben hol játszott, hol nem, de összességében nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A katalánok kölcsön is adták a Bayern Münchennek, amellyel nem járt rosszul, hiszen a bajorokkal a múlt nyáron Bajnokok Ligáját nyert, és részese volt „anyacsapatának”, a Barcelonának a 8-2-es megalázásában.

Miután visszatért Spanyolországba, folytatódott a kálváriája, nem tudott biztos ponttá válni az együttesben, sérülések hátráltatták, és már nem is valószínű, hogy esélyt kap a bizonyításra. Az ok kézenfekvő: a pénz. A Liverpool nagy üzletet csinált amikor Coutinhót eladta a Barcelonának. Az angolok 2018-ban 142 millió fontért adták el a brazilt, aki ezzel a második legdrágább futballista volt a világon. A Liverpool ebből a pénzből vette Virgil van Dijkot és Alisson Beckert, akik többek között bajnoki címhez és Bajnokok Ligája-győzelemhez is segítették a csapatot, ellenben Coutinho klubváltása nem jött be.

 

Philippe Coutinho vélhetően már nem sokszor húzhatja magára a Barcelona mezét
Fotó: AFP/Josep Lago

 

Több lap is írja, hogy a brazil egész biztosan távozik Barcelonából a nyáron. A klubnak a Liverpoollal között szerződésében van ugyanis egy pont, amely szerint újabb húszmillió font illeti meg az angolokat, ha a futballista eléri a száz meccset a a katalánoknál, és ha kitölti a 2023 nyaráig szóló szerződését, akkor ez óhatatlanul bekövetkezne. Jelenleg kilencven meccsnél tart, vagyis ha még tízszer pályára lép a csapatba, akkor már 162 millió font lesz az ára, márpedig a Barcelona most nincs olyan jó anyagi helyzetben, hogy ezt megengedhesse magának, vagyis el kell adnia a brazilt, hogy ezt megússza.

Ugyancsak lapértesülések szerint nem Coutinho lesz az egyetlen távozó a klubtól, ugyanez a sors vár Norberto Netóra, Samuel Umtitre, Martin Braithwaite-re, Matheus Fernandesre és Miralem Pjanićra is. A bosnyák futballista már nyíltan beszélt róla, hogy nem érzi jól magát Barcelonában, de a kevés játéklehetőség miatt nyilván a többi érintett sem lesz boldogtalan a klubváltástól.

 

Ronald Koeman a hírek szerint folytathatja a munkáját
Fotó: AFP/Franck Fife

 

Némi meglepetésre a jól értesült források szerint a frissen megválasztott elnök, Joan Laporta a támogatásáról biztosította Ronald Koemant, és ezek szerint a következő idényben is ő ül majd a Barcelona kispadján. Ez azért kelt némi megütközést, mert Laporta az elnöki kampányában a klublegenda, Xavier Hernández hazatéréséről és kinevezéséről beszélt.

Visszakanyarodva Coutinho jövőjére, állítólag visszatér Angliába, ahol az Arsenal várja őt tárt karokkal. A londoni együttes szeretne egy támadó középpályást szerződtetni, mert azt egyelőre nem tudni, hogy mi lesz a sorsa a Martin Ødegaardnak, aki a Real Madrid labdarúgója, és jelenleg kölcsönben szerepel az Ágyúsoknál. A Barcelona pedig újra a Liverpoolból erősít, Georginio Wijnaldum érkezése szinte biztosra vehető, és egyes hírek szerint nagyon valószínű a Manchester City védője, Eric García is a Camp Nou-ban folytatja a pályafutását. A spanyol válogatott sajtótájékoztatóján konkrétan rákérdeztek a jövőjére, de nem felelt egyenesen, hanem ezt válaszolta: „Különleges lenne Messi-vel játszani. Mindenki tudja, hogy ő a világ legjobb játékosa, és amit hétről hétre csinál, az hihetetlen.”

A legnagyobb kérdés a katalánoknál természetesen Az ő szerződése a nyáron lejár, ingyen távozhat, ha akar. Tavaly akart, ám azóta rengeteg minden megváltozott a klubnál, a Paris Saint-Germain pedig többször is leplezetlenül jelét adta, hogy szívesen szerződtetné. Messi azonban csak annyit hajlandó erről mondani, hogy majd a bajnokság végén dönt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.