Cristiano Ronaldo–Magyarország 4-0

Cristiano Ronaldo eddig négyszer örülhetett győzelemnek a magyar válogatott ellen, amely ugyanakkor egyszer sem tudta legyőzni a csapatát. A legjobb eredményünk az ötszörös aranylabdással felálló portugálok ellen a 2016-os Európa-bajnokság legjobb meccse, a 3-3-as döntetlen, amely Ronaldo kiborulásáról is emlékezetes maradt. A világsztár most Ali Dáji gólrekordját üldözi.

2021. 06. 14. 19:00
null
Lisszabon, 2017. március 25. Lang Ádám (b) és a portugál Cristiano Ronaldo a Portugália - Magyarország labdarúgó világbajnoki selejtezőmérkőzésen a lisszaboni Luz Stadionban 2017. március 25-én. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2016-os Eb-n a magyar válogatott Portugália ellen 3-3-as döntetlent ért el, ami nekünk a csoportgyőzelmet, a portugáloknak pedig a harmadik helyen való, kritikus továbbjutást jelentette. Nem hiába volt olyan ideges, hiszen a magyar válogatott háromszor is megszerezte a vezetést a találkozón, így a portugálok sorsa nem a saját kezükben volt.

A dühroham ellenére Ronaldo akkor nyújtotta a legjobb teljesítményét a magyar válogatott ellen, két gólt szerzett, egyet látványos sarkazással, és egy gólpasszt is kiosztott. Összességében öt meccsen négyszer vette be a magyar kaput, ami azt is jelenti, hogy jól megy neki ellenünk, az Eb-résztvevő válogatottak közül csak a svédek ellen talált be többször (7) pályafutása alatt.

Cristiano Ronaldo meccsei a magyar válogatott ellen:

2009 – vb-selejtező – Magyarország–Portugália 0-1

2009 – vb-selejtező – Portugália–Magyarország 3-0 – 1 gólpassz

2016 – Európa-bajnokság – Magyarország–Portugália 3-3 – 2 gól, 1 gólpassz

2017 – vb-selejtező – Portugália–Magyarország 3-0 – 2 gól

2017 – vb-selejtező – Magyarország–Portugália 0-1 – 1 gólpassz

A mostani Eb nemcsak azért jelentőségteljes Cristiano Ronaldónak, mert címvédőként lép pályára, hanem azért is, mert 104 válogatottbeli góllal a háta mögött kezdi meg a tornát, azaz mindössze öttel van lemaradva a minden idők ranglistáját vezető Ali Dáji mögött. A Bayern München korábbi csatára 109-szer volt eredményes az iráni válogatottban, ezzel ő a valaha volt legeredményesebb labdarúgó a nemzeti csapatok hivatalos mérkőzésein. Még.

Az ugyanis nem lehetetlen, hogy Ronaldo akár ezen az Eb-n beéri, vagy le is hagyja Ali Dájit. Ehhez persze nem ártana a portugáloknak továbbjutniuk a csoportból, neki pedig már a magyar válogatott ellen megkezdenie a gólgyártást holnap. Mindkettőhöz lehet néhány szava csapatának is.

Hogyan érte el Cristiano Ronaldo az eddigi 104 válogatott gólját?

Bal lábbal: 23

Jobb lábbal: 56

Fejjel: 25

Szabadrúgásból: 10

Akcióból: 83

Tizenegyesből: 11

...

Kövesse a magyar válogatott szereplését és az Európa-bajnokságot ITT!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.