Cristiano Ronaldo beleegyezne egy vereségbe a magyaroktól

Cristiano Ronaldo a portugál válogatott sajtótájékoztatóján elárulta, hogy feltétellel nem lenne ellenére a vereség sem a magyar csapattól kedden este a Puskás Arénában. A címvédő tehát a magyarokkal kezdi meg a szereplését az Európa-bajnokságon, és a csapatkapitány nem tudta megmondani, erősebb-e a csapata az öt évvel ezelőttinél. Boldoggá teszi, hogy éppen Budapesten léphet pályára, mert ez az egyetlen helyszín, ahol telt ház várhatja a csapatokat.

2021. 06. 14. 17:02
Serie A - Genoa v Juventus
Soccer Football - Serie A - Genoa v Juventus - Stadio Comunale Luigi Ferraris, Genoa, Italy - June 30, 2020 Juventus' Cristiano Ronaldo reacts, as play resumes behind closed doors following the outbreak of the coronavirus disease (COVID-19) REUTERS/Jennifer Lorenzini - RC2WJH9IX9DG Fotó: Jennifer Lorenzini
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csaknem két évtizede a világ futballjának az egyik állócsillaga az ötszörös aranylabdás aki öt éve Európa-bajnok is lett, de nekünk a 2016-os kontinenstornán az ellenünk szerzett három gólja mellet t arról a dührohamáról marad emlékezetes, amit második találata után produkált.

Akkor 3-3 lett a végeredmény, és most a két válogatott ismét Európa-bajnokságon csap össze, ráadásul Budapesten, a Puskás Arénában. A már 36 esztendős Cristiano Ronaldo jött el a meccs előtti napon a portugálok sajtótájékoztatójára, amelynek az elején egy kérdésre válaszolva elmondta, ő elöl, a támadósorban érzi magát a legjobban, az mindegy, hogy a jobb vagy a bal oldalon, esetleg középen, ott játszik, ahol a csapat érdeke megkívánja, mert a legfontosabb a győzelem.

Ő egyébként az első futballista, aki az ötödik Európa-bajnokságán vehet részt, és erre ezt válaszolta:

– Ez tényleg szép rekord, de bevallom, nemigen foglalkoztat. Sokkal fontosabb, hogy megvédjük a címünket, annak jóval nagyobb lenne az értéke. Május vége óta keményen dolgozunk ezért, remélem, kedden reggel jó lábbal kelünk fel, jó teljesítményt nyújtunk, és megnyerjük az első meccsünket ezen az Eb-n. Különösen jó lesz végre hosszú idő után ismét telt ház előtt futballozni. Tudom, Budapest az egyetlen város a rendezők között, amely ezt megengedi, ezért örülök is, hogy mi itt játszhatunk. Jó lenne, ha másutt is megtelhetnének a lelátók, boldogok lennének a labdarúgók és a szurkolók is, de ismerjük a járványhelyzetet, tudjuk, mi a realitás.

 

Cristiano Ronaldo így szerelt fel a hétfő délutáni edzésen a Puskás Arénában
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

 

A járvány szóba került úgy is, hogy Joao Cancelónak pozitív lett a tesztje szombaton, és emiatt el kellett hagynia a portugál válogatott margitszigeti főhadiszállását.

– Ez nagyon szomorú, de számunkra nem döntő fontosságú kérdés. Ha másra összpontosítunk a futball és az előttünk álló mérkőzés helyett, akkor magunkra húzunk egy problémát, ami akadálya lehet az eredményességünknek. Reméljük, Joaónak nem lesz semmi baja, de belefáradtunk már ebbe a vírusba, és azt hiszem, ezzel szerte a világon így van minden ember. Mindenkinek elege van a járványból, azt hiszem, meg kell tanulnunk együtt élnünk vele. Sok játékosunknak ez az első Európa-bajnoksága, ezért a játékon kívül semmi másról nem beszélünk.

Cristiano Ronaldo emlékszik még az öt évvel ezelőtti magyarok elleni mérkőzésre, de a múlttal nem foglalkozik. Arról pedig fogalma sincs, hogy a mai magyar válogatott erősebb-e az öt esztendővel korábbinál.

– Majd kiderül a mérkőzés végére – felelte. – Egyelőre saját magunkra fókuszálunk, ugyanakkor kemény, szervezett magyar csapatra számítok, amely ráadásul saját környezetében, a saját szurkolói előtt játszhat, de hát ilyen a futball, ott kell helyt állnunk, ahol azt a sors elrendeli. Minden kihívásra készen állunk.

A saját csapatáról, a portugál válogatottról sem tud sokkal többet, Cristiano Ronaldo szerint ez is csak kedden fog kiderülni:

– Fogalmam sincs, jobbak vagyunk-e, mint voltunk 2016-ban, amikor megnyertük az Európa-bajnokságot. A csapatunk most fiatalabb, és nagyon nagy lehetőség rejlik benne, kérdés, ez most elő is jön-e vagy sem. Én is más vagyok, mint akkor, vagy tizennyolc, esetleg tíz évvel ezelőtt. A legintelligensebb emberek folyamatosan változnak, mert tanulnak, érettebbé válnak, és ami a kulcs, tudnak alkalmazkodni a változásokhoz. Én nagyon jól tudok, és ezért vagyok képes tizennyolc éve a legmagasabb szinten futballozni.

Elmondta még azt is, hogy 36 évesen nem különösebben izgatja a jövője, egyelőre nem lényeges, hogy marad-e a Juventusnál vagy sem, ezzel ráér majd az Európa-bajnokság után foglalkozni. Végül érdemes idézni még egy mondatát, ezt arra felelte, hogy döntő fontosságú-e a címvédés szempontjából a jó kezdés:

– Nem hiszem. Ha valaki garantálja, hogy kedden a magyaroktól kikapunk, de megnyerjük az Európa-bajnokságot, akkor ezt választom.

Ebben alighanem meg is egyezhetünk.

Kövesse nálunk a magyar válogatott szereplését és az Európa-bajnokságot ITT!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.