Csak a döntőben tudták megállítani

Fucsovics Márton Szófiában a döntőben már nem bírt Medvegyevvel a kemény pályás ATP-tornán, ám az is bravúros teljesítmény, hogy bekerült a fináléba.

2019. 02. 11. 15:17
FUCSOVICS Márton
Szófia, 2019. február 9. Fucsovics Márton az olasz Matteo Berrettini ellen játszik a szófiai keménypályás férfi tenisztorna elődöntőjében 2019. február 9-én. MTI/EPA/Vaszil Donev Fotó: MTI/EPA/Vaszil Donev
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

(képünkön) tegnap Szófiában a döntőben már nem bírt az orosz Danyiil Medvegyevvel az 586 140 euró összdíjazású, kemény pályás ATP-tornán, ám az is bravúros teljesítmény, hogy bekerült a fináléba. A világranglistán 47. honfitársunk szombaton az elődöntőben 5:7, 7:5, 6:3-ra verte az olasz Matteo Berrettinit, aki ugyan hat hellyel mögötte van az ATP-rangsorban, de a bolgár fővárosban kiejtette az első és a hatodik kiemeltet, az orosz Karen Hacsanovot (11.) és a korábbi top 10-es spanyol Fernando Verdascót (26.). Fucsoviccsal azonban nem bírt.

A 27 éves magyar játékosra a fináléban az öt évvel fiatalabb Medvegyev személyében a világranglista 16. helyezettje, a torna harmadik kiemeltje várt, és az is az orosz teniszező mellett szólt, hogy a korábbi két összecsapásukon legyőzte Fucsovicsot: a 2016-os portorozi challenger-tornán 6:3, 6:2-re, míg tavaly Monte-Carlóban 6:7, 6:2, 7:5-re.

Fotó: MTI/EPA/Vaszil Donev

Tegnap az első játszmájában Fucsovics kétszer is elvesztette adogatását, míg brékelni csak egyszer tudott. A második szettben viszont már csak Medvegyev tudott fogadóként gémet nyerni, ráadásul kétszer is, s 6:4, 6:3-ra nyerte meg a találkozót, amely

1 óra 23 percig tartott. Fucsovics pályafutása során másodszor játszott ilyen erősségű, ATP-250-es torna döntőjében, és tavaly Genfben megszerezte a trófeát. De most a vesztes döntője után sem kell szomorkodnia, mától újra top negyvenes játékosként, a világranglista 38. helyezettjeként utazhat a rotterdami ATP-500-as versenyre, ahol az első fordulóban a szlovák Martin Klizannal (39.) találkozik.

„Mindig jó serleggel befejezni egy versenyt. Medvegyev túl jó volt a döntőben, gratulálok neki. Jó hetem volt Szófiában, köszönöm mindenkinek, aki segített, szurkolt” – írta a közösségi oldalára Fucsovics Márton.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.