Csak a Fehérvár mellett szól a papírforma

Marko Scsepovics így fogalmazta meg a célt: „Fontos, hogy lehetőleg ne kapjunk gólt a Pancho Arénában, jó lenne magabiztos, két-három gólos előnyt kiharcolni az első mérkőzésen.”

Magyar Nemzet
2019. 07. 25. 13:49
Perjak, Ivan; Scsepovics, Marko; Vukcevic, Djordjije; Ceklic, Zvonko
Felcsút, 2019. július 18. A fehérvári Ivan Perjak (b) és Marko Scsepovics (j2), valamint a montenegrói Djordjije Vukcevic (b2) és Zvonko Ceklic (j) a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének első fordulójában játszott Fehérvár FC - Zeta mérkőzésen a felcsúti Pancho Arénában 2019. július 18-án. A találkozó gól nélküli döntetlennel zárult. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Önmagában roppant hízelgően hangzik a hír: a Torino kétezer új széket szerelt fel a Debrecen elleni mai Európa-liga-selejtezőjére. Az ok azonban nem az olaszok átlagon felüli érdeklődése. A talján klub a Milan kizárása miatt került be a sorozat mezőnyébe, a stadionját pedig már kiadta más esemény szervezőinek, amikor megtudta, játszania kell. Ezért a várostól mintegy 90 kilométerre fekvő Alessandriába viszi el a DVSC elleni párharc első találkozóját, ahol csak négyezres a lelátó, és most ezt másfélszerezik meg erre az egy mérkőzésre.

Természetesen nem a magyar bronzérmes az esélyes a Serie A hetedik helyezettje ellen, de a debreceniek fiatal játékosa, Szatmári Csaba azt nyilatkozta, ez akár a Loki javára is válhat: „Nincs rajtunk nagy nyomás, nyugodtan futballozhatunk. Nagyon erős csapat ellen játszunk, az olasz bajnokság magasabb szintű a magyarnál, de nem feltett kézzel megyünk ki a pályára. Biztosan nagy élmény lesz mindkét mérkőzés.”

A Budapest Honvéd 4-2-es összesítéssel múlta felül a Zalgiris ­Vilniust, míg a Craiova, amely a már zajló román bajnokságban megnyerte első két mérkőzését, az El-ben két 3-2-es győzelemmel ejtette ki az azeri Szabail csapatát. Az erőviszonyokat jelzi a két csapat játékoskeretének össz­értéke, a Transfermarkt.de szerint a román együttesé 24,25 millió euró, a Honvédé 7,13 millió. Az biztos, hogy a kispestiek most jóval nagyobb kihívás előtt állnak, mert a Craiova veszélyes együttes, az utóbbi négy tétmeccsén tizenegy gólt szerzett.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ugyanakkor az is igaz, hogy hatot kapott is, azaz a Bp. Honvédnak remek védekezéssel és átgondolt támadójátékkal lehet keresnivalója. Ehhez azonban jelentősen javítania kell a teljesítményén, ezt Giuseppe Sannino vezetőedző is elismerte az első kör után, amikor bizony a szerencse is tolta együttese szekerét. Mint ismeretes, a Bozsik-stadiont jelenleg építik, a Hidegkuti- és az Illovszky-stadion sem szabad ma este, ezért a Bp. Honvéd a győri ETO Parkban rendezi meg ezt az El-selejtezőt.

A három ma pályára lépő magyar csapat közül csak a Mol Fehérvár egyértelműen esélyese a maga a párharcának. A csatár Marko Scsepovics (képünkön) a liechtensteini Vaduz elleni felcsúti mérkőzés előtt így fogalmazta meg a célt: „Fontos, hogy lehetőleg ne kapjunk gólt a Pancho Arénában, jó lenne magabiztos, két-három gólos előnyt kiharcolni az első mérkőzésen.”

Európa-liga-selejtezők, 2. kör, 1. mérkőzések: Bp. Honvéd–Craiova Győr, 18.55 (M4 Sport); Fehérvár FC–Vaduz Felcsút, 20.00 (Duna World); Torino FC–DVSC, Alessandria, 21.00 (M4 Sport).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.