Llorente szétzúzta a Vörösök álmait

Óriási meglepetés az Anfielden: az Atlético Madrid a hosszabbításban három gólt szerezve kiütötte a BL nyolcaddöntőjében a címvédő Liverpoolt. Párizsban a PSG tulajdonképpen simán búcsúztatta a halvány Dortmundot.

Ch. Gáll András
2020. 03. 11. 23:23
null
Liverpool, 2020. március 11. Sadio Mane, a Liverpool (j) és Angel Correa, az Atlético Madrid játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntõjének visszavágójában játszott Liverpool - Atlético Madrid mérkõzésen Liverpoolban 2020. március 11-én. MTI/EPA/Peter Powell Fotó: Peter Powell
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az üres Parc des Princes stadionban a PSG legjobbja, a kispadon ücsörgő, koronavírus-teszten átesett, de csak torokgyulladással küszködő és nélkül kísérelte meg a Dortmundban összeszedett egygólos hátránya ledolgozását, míg a Borussia ugyanabban az összeállításban lépett pályára, mint a Signal Iduna Parkban. A másik labdarúgó Bajnokok Ligája-nyocaddöntő visszavágón, az Anfielden tele volt a legendás stadion, s a Liverpool legjobb tizenegyével fogadta az Atlético Madridot, amelyben Álvaro Morata csak a cserék között kapott helyet.

A Liverpool 2014 októbere óta nem kapott ki BL-meccsen otthonában. Eddig 28 alkalommal próbált a sorozatban hátrányból fordítani, és ez az esetek felében, tizennégyszer sikerült. És még valami. Amióta Jürgen Klopp a 'Pool menedzsere, a csapat még nem veszített oda-visszavágós párharcot!

Klopp és Diego Simeone, a két menedzser, illetve vezetőedző jókedvűen pacsizott, sőt, még a vállukat is összeütötték a kezdés előtt, látszott, a két szakember jóban van, tisztelik és elismerik egymást.

Tizenöt másodperc elteltével João Félix pazar labdájával Diego Costa került helyzetbe a szakadó havasesőben, de csak az oldalhálóba lőtt. Jött a válasz Wijnaldum fejese formájában, ezt Oblak biztosan fogta. Óriási nyomás nehezedett az Atlético kapujára.

Eközben Párizsban Haaland a 15. percben sárga lapot kapott. Az első húsz percet úgy lehozták a sárgák, hogy még helyzetet sem engedélyeztek a párizsiaknak.

Liverpoolban Oblak hatalmas bravúrral védte Oxlade-Chamberlain lövését, majd spanyol szöglet után Felipe majdnem gólt fejelt.

A jég először Párizsban tört meg, a 28. percben szöglet után Hakimi hatalmas hibáját használta ki fejjel, ezzel 1-0-ra vezetett a PSG, és összesítésben már továbbjutásra állt.

Odaát a 34. percben Mané előtt adódott óriási helyzet, de Oblak ölébe küldte a labdát.

A 43. percig bírta a kibírhatatlan nyomást a Madrid, ekkor jobb oldali beadás után Wijnaldum 9 méterről a jobb sarokba fejelt. 1-0, összesítésben 1-1, nincs még továbbjutó.

Párizsban van, főleg, hogy Bernat a félidő hosszabbításában betalált, 2-0, összesítésben 3-2.

A második félidőt a Dortmund lényegesen aktívabban kezdte, mint ahogy az elsőben futballozott. Ami azt illeti, az Atlético is, João Félix lövését csak üggyel-bajjal védte Adrián. A 67. percben Robertson fejese a lécről vágódott vissza. A 85. percben Wijnaldum visszafejelte a labdát, Mané pedig 10 méterről fölé ollózta. Feltörte a háló az Atlético-játékosok hátát.

A 89. percben Emre Cant kiállította a bíró, hat év után újra a PSG ellen. Neymart lökte a földre. Di María a kispadról kap sárga lapot.

Saúl a 93. percben gólt fejelt az Anfielden, de lesen volt, a bíró kifelé ítélt szabadrúgást, majd le is fújta a meccset, azaz a rendes játékidőt, mert jött a hosszabbítás.

Párizsban nem volt hosszabbítás, a PSG 2-0-ra győzött, és 3-2-es összesítéssel tovább ment.

A 94. percben Firmino előbb a jobb kapufára fejelte a labdát, majd a visszapattanót bepofozta a bal sarokba. 2-0, összesítésben 2-1-gyel már a címvédő állt továbbjutásra.

De nem sokáig. Adrián ellenfélhez, Joao Félixhez rúgta a labdát, a portugál Marcos Llorentéhez passzolt, és a cserejátékos a 97. percben 18 méterről beverte a bal alsóba. 2-1, összesítésben 2-2, már az Atlético volt a továbbjutó. Ha Alisson áll a kapuban, ez biztosan nem gól... Llorente élete első gólját szerezte a BL-ben.

Majd a másodikat, merthogy a 105. percben ugyanoda küldte a labdát és ugyanonnan, ahová és ahonnan az előbb: a bal alsóba. 2-2, összesítésben már 3-2 az Atléticónak! Kiesésre állt a címvédő, és ki is esett, bár nem ez maradt a végeredmény, mert Morata a 121. percben meglépett, és a jobb sarokba lőtt. 2-3, összesítésben 2-4!!!

Paris Saint-Germain (francia)–Borussia Dortmund (német) 2-0 (2-0)

Párizs, Parc des Princes, Vezeti: Taylor (angol)

PSG: Keylor Navas – Kehrer, Marquinhos, Kimpembe, Bernat – Di María (Kurzawa, 79.), Paredes, Gueye, Neymar – Sarabia (Mbappé, 63.), Cavani. Gólok: Neymar (28.), Bernat (46.)

A kispadon: S. Rico (kapus), Mbappé, Icardi, Kurzawa, A. Diallo, Draxler, Kouassi

Dortmund: Bürki – Piszczek, Hummels, Zagadou – Hakimi (Götze, 87.), Emre Can, Witsel (Reyna, 71.), Guerreiro – Sancho, Haaland, T. Hazard (Brandt, 69.).

A kispadon: Hitz (k), Dahoud, Götze, Akanji, Brandt, Schmelzer, G. Reyna

Az első mérkőzésen: 1–2

Liverpool FC (angol)–Atlético Madrid (spanyol) 2-3, 1-0 (1-0) – összesítésben 2-4

Liverpool, Anfield, Vezeti: Makkelie (holland)

Liverpool: Adrián – Alexander-Arnold, J. Gomez, Van Dijk, Robertson – Henderson (Fabinho, 106.), Wijnaldum (Origi, 106.), Oxlade-Chamberlain (Milner, 82.) – Szalah, Firmino (Minamino, 113.), Mané.

A kispadon: Lonergan (kapus), Fabinho, Milner, Minamino, Lallana, Origi, Matip

Atlético: Oblak – Trippier (Vrsaljko, 91.), Szavics, Felipe, Renan Lodi – Koke, Saúl, Thomas, Á. Correa (Giménez, 106.) – Diego Costa (Llorente, 56.), João Félix (Morata, 103.). Gólok: Wijnaldum (43.), Firmino (94.), ill. Llorente (97., 105), Morata (121.)

A kispadon: Adán (kapus), J. Giménez, Morata, Lemar, M. Llorente, Carrasco, Vrsaljko

Az első mérkőzésen: 0–1

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.