Csak egy siker kell a Falcónak

Hatalmas lehetőség előtt állt a Falco a férfi-kosárlabdabajnokság döntőjében: miután szombaton elvette a Körmend pályaelőnyét, egy hazai győzelemmel kézzelfogható közelségbe kerülhetett az elsőség.

Magyar Nemzet
2019. 06. 19. 13:00
© Unger Tamás
Evan Bruinsma 32 pontig jutott Fotó: Nemzeti Sport/Unger Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatalmas lehetőség előtt állt a Falco a férfi-kosárlabdabajnokság döntőjében: miután szombaton elvette a Körmend pályaelőnyét, egy hazai győzelemmel kézzelfogható közelségbe kerülhetett az elsőség, amelyhez a következő lehetséges három meccsből csak egyet kell megnyernie. A nagy vetélytárs az első találkozón fejben tűnt fáradtnak, gyengén összpontosított, ezért veszített, a másodikon az volt a kérdés, hogy ezen tud-e változtatni.

Az első percekben úgy tűnt, a válasz igen, de a kissé álmosan kezdő szombathelyiek megrázták magukat, és elsősorban Brunsma és Curry jó dobásainak köszönhetően fokozatosan elléptek a Körmendtől, és 29-19-re megnyerték az első negyedet. Később tizenkettőre is nőtt az előny, a vendégek fogcsikorgatva küzdöttek, tudtak valamennyit faragni a hátrányból, de náluk csak Price és Bradford nyújtott biztató teljesítményt, bár ezt ők is lerontották több pontatlansággal és eladott labdával.

Evan Bruinsma 32 pontig jutott
Fotó: Nemzeti Sport/Unger Tamás

A félidőben 42-35 volt az állás, és aki azt hitte, a Körmend minden tudását latba vetve folytatja a mérkőzést, az nagyot csalódott. Lassú, ritmustalan maradt a játéka, a lendületesebb és magabiztosabb házigazda pedig ráérzett ellenfele sebezhetőségére. A harmadik negyed közepén már 17 ponttal is elhúzott, és érezni lehetett, ezt a meccset a vendég csapat nem tudja megnyerni. Ebben közrejátszott az is, hogy a kispadról beállók a Falcónál többet tudtak hozzátenni a játékhoz, mint a körmendiek, akik szép lassan össze is roppantak. Az utolsó negyed ­74-48-as hazai vezetéssel indult, ­87-77 lett a vége – a szombathelyi együttes el is lazsálhatta ezt a játékrészt, és már csak egy lépést kell megtennie a bajnoki címért. A párharc pénteken folytatódik, ha a Falco ismét nyer vetélytársa vendégeként, akkor övé az aranyérem.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.