Csak harcolt, de nem bírt egymással a Bp. Honvéd és a Fehérvár + videók

A labdarúgó NB I 28. fordulójának a keddi játéknapja a Bp. Honvéd és a Mol Fehérvár FC találkozójával ért véget. A fehérváriak hamar eldönthették volna a három pont sorsát, ám Nikolics Nemanja a gyors vezetés után büntetőt hibázott. A döntetlennel a kispestiek megszilárdították a helyüket a középmezőnyben, a vendégek pedig tartják a távolságot a mögöttük álló Mezőkövesddel szemben.

2020. 06. 09. 23:05
null
Forrás: molfehervarfc.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kényelmes helyzetben készülhetett a keddi játéknap utolsó mérkőzésére a Bp. Honvéd és a Mol Fehérvár FC. Előbbi tudhatta, hogy bármi történjék is, a mezőny első felében marad, ráadásul a Magyar Kupa megnyerésével már biztosan kiléphet a nemzetközi porondra, az utóbbinak pedig a második helyét sem fenyegeti senki sem. Ezzel együtt cseppet sem látszott az első perceken ez a biztonság, szemlátomást mindkét fél ambiciózusan vetette bele magát a küzdelembe. A fehérváriak valamivel határozottabban futballoztak, aminek gyorsan meg lett az eredménye: már a 4. percben vezetést szereztek. Szép gól volt, Bamgboye jobb oldalról löbbölt középre, Petrjak sarokkal lekészítette a labdát, amelyet Nikolics Nemanja egy pattanás után, 15 méterről, ballal a bal alsó sarokba lőtt, 0-1.

A korai hátrány kissé megzavarta a kispesti együttest, és ez a hátrány kis híján kettőre nőtt a 17. percben. Szemrevaló kontra végén Petrjak ügyesen ugratta ki a bal oldalon Nikolicsot, akinek a beadása a becsúszó Mezgrani jobb karjában akadt el. A tizenegyest Nikolics végezte el, jobbal a kapu jobb oldalát célozta meg, de Tujvel védett. A labda Pátkai elé pattant, az ő gyenge lövését megfogta a kapus. Nikolocs próbálta megszerezni a labdát, az egyik stoplija felszántotta a bőrt Tujvel fején, aki vérzett, emiatt ápolni kellett, de lecserélni nem.

A tartalmas kezdés után az egészségügyi szünetet követően kissé ellaposodott a mérkőzés, a két csapat elsősorban a két tizenhatos között gyürkőzött egymással. A Honvéd enyhe mezőnyfölényben játszott, de helyzetig nem jutott el. Számára nem sok jót ígért, hogy a fehérváriak 19 bajnokin szereztek vezetést ebben az idényben, és még nem vesztettek mérkőzést, amelyen előnybe kerültek (16 győzelem, 3 döntetlen).

Sok volt a hibával folytatódott a találkozó a szünet után. A házigazdák iparkodtak, a vendégek őrizték az eredményt, ám egy kihagyásuk miatt ez nem sikerült. A 63. percben sikerült ritmust váltania a Honvédnak, Gazdag balról, éles szögből leadott lövését Kovácsik védte, ám a kipattanó labdára az álmélkodó védők között Ugrai csapott le, csinált egy lövőcselt, majd a léc alá bombázott, 1-1.

Az eddig passzív Fehérvár elkezdte csipkedni magát, akadt is lehetősége az újabb gólra, de a kihagyott tizenegyes óta indiszponált Nikolics ezúttal is hibázott. A hajrában az iramra, a harcosságra nem lehetett panasz, érződött, mindkét csapat szeretné a három pontot bezsebelni, de ehhez egyikük sem tudott veszélyes lenni. A 86. percben a nem sokkal korábban beállt dönthetett volna, ám kecsegtető helyzetből Juhász Rolandba püfölte a labdát. A Fehérvár támadott, a Honvéd kontrázott, de már nem változott az eredmény, maradt a döntetlen, amely sem boldogságot, sem bánatot nem okoz egyik együttesnek sem.

NB I, 28. forduló

Kisvárda–Mezőkövesd 1-1 (1-1), Kisvárda, 832 néző, jv.: Bogár. Gólok: Viana (22.), illetve Nagy D. (45+3.)

Újpest–Debrecen 3-1 (1-0), Szusza Ferenc Stadion, 2500 néző, jv.: Berke. Gólok: Ristevski (9.), Simon (48., 62.), illetve Heris (öngól, 59.)

Bp. Honvéd–Mol Fehérvár FC 1-1 (0-1), Új Hidegkuti Nándor Stadion, 645 néző, jv.: Csonka. Gól: Ugrai, illetve Nikolics (4.)

Szerdai mérkőzések: Diósgyőr–Zalaegerszeg 16.55, Puskás Akadémia–Kaposvár 19.00, Paks–Ferencváros 21.05. Az M4 Sport mindegyik mérkőzést élőben közvetíti.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.