Csak idő kérdése, hogy Ambros Martín mikor tér vissza Győrbe

Ambros Martín 2012 és 2018 között négy BL-t nyert az ETO-val, jelenleg munkanélküli. Információink szerint a spanyol szakember válthatja a jelenlegi győri edzőt, Danyi Gábort a kispadon.

Szilágyi
2021. 01. 01. 19:58
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az óév utolsó napján írta meg a Bors napilap, hogy a tavalyi Bajnokok Ligája-döntős Rosztov Don után az orosz válogatott éléről is távozott Ambros Martín visszatérhet a Győri Audi ETO női kézilabdacsapatához. A tapasztalt spanyol edző 2012 és 2018 között dolgozott Győrben, az irányításával – az öt magyar bajnoki cím mellett – négyszer nyert Bajnokok Ligáját az ETO. Martín 2016-ban Elek Gáborral párban vezette a magyar válogatottat, de nem véglegesítették a posztján. Ezek után – némiképp váratlanul – a győri feladataival párhuzamosan szövetségi kapitányi munkát vállalt Romániában, majd 2018-ban a klub történetének legsikeresebb edzőjeként távozott a Győri Audi ETO-tól. Martín korrekt módon vált el a győriektől, a kapcsolat továbbra is kiegyensúlyozott a felek között, Bartha Csaba klubelnök nagyra tartja a spanyol szakember felkészültségét, aki ráadásul szabad a piacon, nem köti szerződés egyetlen együtteshez sem.

Jól ismeri a győri körülményeket
Fotó: MTI/Kovács Anikó

Az említett szempontok mellett az új csapatépítés feladata is Martín győri visszajövetele mellett szólhat. A nyáron két kulcsember, a csapatkapitány, klublegenda Görbicz Anita és az ETO-t 2009 óta szolgáló világbajnok brazil balátlövő, Eduarda Amorim is befejezi a pályafutását. Könnyen elképzelhető, hogy a klubvezetés egy tapasztalt szakemberre bízná a részben új csapat építését. Martín 2004 óta tartó karrierje során három klubot (Itxako Navarra, Győr, Rosztov Don) juttatott el a BL-döntőbe, három országban dolgozott szövetségi kapitányként, a tekintélye megkérdőjelezhetetlen a játékosai előtt. Lapunk értesülései szerint Martín győri visszatérése csak idő kérdése, egyelőre az a legvalószínűbb, hogy a következő idénytől állhat munkába az ETO-nál.

– Ha változás lesz klubunk személyi állományában, azt szokásunknak megfelelően sajtókommünikében jelezzük – kommentálta a hírt Bartha Csaba.

Martín valószínűsíthető érkezése a korábbi győri segítője, a jelenlegi edző, Danyi Gábor további sorsát is érintené. A spanyol szakember helyére lépett magyar edzővel 2019-ben veretlenül triplázott a Győr, a magyar bajnokság és a kupa mellett a Bajnokok Ligáját is megnyerte. A pécsi illetőségű mester nem maradna állás nélkül: Siófokon edzősködhet a következő évadban. A Bors információi szerint Danyi a 2019-ben EHF-kupát nyert csapatnál az októberben kinevezett, szintén Győrből érkezett Zdravko Zovko jobbkeze lehet. A siófokiak sajtófőnöke, Bíró Bence sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudta az értesüléseket. „Érdekes fordulat lenne azok után, hogy fordított felállásban dolgoztak az ETO-nál” – olvasható a lapban. Más forrásból úgy értesültünk, hogy még nem eldöntött tény, milyen munkamegosztásban dolgozhat újra együtt a Danyi, Zovko páros. Akár az is előfordulhat, hogy a Veszprém férfi csapatával 2002-ben a BL-döntőbe jutott horvát szaktekintély lesz a szakmai igazgató, a fiatalabb magyar kollégája pedig a vezetőedző.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.