Csak így tovább, kézis lányok!

A tavalyi világbajnoki arany után idén az Európa-bajnokságon dia­dalmaskodott a magyar női ­junior kézilabda-válogatott. A vasárnapi döntőben Golovin Vlagyimir együttese 27-20-ra győzte le Győrben, az Audi Arénában, telt ház előtt Hollandiát.

2019. 07. 22. 14:51
null
Néhány év múlva talán a felnőttek között is ünnepelhetnek a játékosok Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vasárnapi döntő simább győzelmet hozott, mint a pénteki elődöntő, amikor szoros meccsen csak két góllal, ­29-27-re vertük az oroszokat. „Bízom benne, hogy nem ez volt a csúcsforma, az majd vasárnap jön el” – mondta pénteken Golovin Vlagyimir szövetségi edző. A vasárnap látottak alapján igaza lett.

A meccs elején még tapadtak a mieinkre­ a hollandok, de 5-4 után faképnél hagytuk őket, s 14-7-tel zártuk az első félidőt, amivel lényegében el is dőlt a mérkőzés. A második félidő elején ugyan jött a szinte törvényszerű rövidzárlat, de Herczeg Lili, mint az Eb során sokadszor, ismét szenzációsan védett, így a hollandok nem tudtak veszélyes közelségbe kerülni. A végére visszaállt a hétgólos különbség, a magyar csapat 27-20-ra győzött.

– Hat hetet dolgoztunk együtt, nagyon jó az erőnlétünk, nem véletlen, hogy a hollandok a végére elfáradtak. Nagyon örülök, hogy ezzel a korosztállyal is győzni tudtunk – értékelt Golovin Vlagyimir.

– Felemelő érzés – mondta „nagylányos” zavarában Herczeg Lili, miközben a közönség a nevét skandálta.

Néhány év múlva talán a felnőttek között is ünnepelhetnek a játékosok
Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

A magyar női juniorválogatott eddig háromszor volt döntős az Eb-n, de 2002-ben, 2009-ben és 2013-ban is alulmaradt a fináléban. A siker értékét azonban talán még inkább abban ragadhatjuk meg, hogy a tavalyi vb-arany után ismét világversenyt nyertek a magyar lányok. Méghozzá az egyedüliként ismétlő Kácsor Grétát leszámítva teljesen másik kerettel, tehát egymást követő két korosztály, durván négy évfolyam is bővelkedik a tehetségekben. S ahogy a tavalyi győztesek közül Klujber Katrin, Faluvégi Dorottya, Márton Gréta, Pásztor Noémi és Tóvízi Petra a felnőtt válogatottban is bemutatkozott, sőt Háfra és Klujber immár alapember, úgy a mostani csapatból is többen a nyomukba léphetnek. Néhány éven belül ezek a játékosok alkothatják a válogatott gerincét.

Mi mást mondhatnánk: csak így tovább, lányok!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.