Csak lőttek, de nem találtak

A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Liverpool-Bayern München és a Lyon–Barcelona találkozón sem született gól.

Magyar Nemzet
2019. 02. 19. 23:20
Champions League - Round of 16 First Leg - Liverpool v Bayern Munich
Az angolok és a németek küzdöttek, de nem bírtak egymással Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bayern München és a Liverpool a klubfutball két gigásza, de keddig csak ötször találkoztak egymással, ráadásul legutóbb tizennyolc éve, így gyors viszontlátásról nem lehetett szó.

A házigazda angoloknál a védelemből eltiltás, Joe Gomez és Dejan Lovren sérülés miatt hiányzott, középen a Fabinho, Matip duóra várt a feladat, hogy feltartóztassák Lewandowskiékat, de a Vörösök bíztak benne, hogy inkább a Bayern hátsó alakzatának, Hummelsnek és Sülének lesz majd dolga a Szalah, Firmino, Mané trió ellenében. Jürgen Klopp alakulata igyekezett is becsülettel, de nem tudta feltörni a bajorok védelmét. Mindkét csapat játékosai tüzeltek rendesen, de alig találták el a kaput.

Az angolok és a németek küzdöttek, de nem bírtak egymással
Fotó: Reuters

A hajrában egy Mané-fejes jelentette a legnagyobb helyzetet, de Neuer hárított, maradt a 0-0. Ma este Atlético Madrid–Juventus és Schalke–Manchester City találkozókat rendeznek.

Az Atléticónak figyelemre méltó a hazai mérlege a BL-ben, az egyenes kieséses szakaszban az 1996/97-es idény óta nem kapott ki: tizenkét találkozóból hétszer nyert öt döntetlen mellett. A spanyol bajnokságban legutóbb 1-0-ra győzött a Rayo Vallecano otthonában, a tabellán a második a Barcelona mögött, 24 meccsen 47 pontot szerezve.

Ezt azért említjük, mert a Serie A-ban is a 24. fordulón vannak túl, és a Juvének jobban megy: 66 ponttal listavezető, 21 győzelmet és három döntetlent számlál. Mégse verhetetlen, egy hónappal ezelőtt az Olasz Kupa negyeddöntőjében kiverte az Atalanta, a bergamói találkozón 3-0-ra maradtak alul Massimiliano Allegri tanítványai.

Múlt pénteken a bajnokságban 3-0-ra verték a Frosinonét, de olasz sajtóértesülések szerint Allegri valószínűleg változtat a legutóbbi kezdőcsapatán. Tartva az Atlético veszélyes kontráitól, kihagyhatja João Cancelót, helyette Mattia De Sciglio vagy Martín Cáceres kezdhet a védelem jobb szélén.

Érdekesség, hogy a Madridba viszszatérő még a Real játékosaként 31 tétmérkőzésen lépett pályára az Atlético ellen, ezeken a talál-

kozókon 22 gólt szerzett, többek között eredményes volt a 2014-es BL-döntőben, a 2016-os finálé 11-es párbajában is betalált, a 2017-es elődöntő első felvonásán pedig mesterhármast ért el, tarthatnak tőle a Wanda Metropolitanóban!

Nem mellesleg Ronaldo 19 találattal vezeti a Serie A góllövőlistáját. Bár még csak a nyolcaddöntőknél tartunk, az Atlético francia világbajnoka, megjegyezte: pluszmotivációt jelent nekik, hogy az idei BL-döntőt június 1-jén a csapatuk stadionjában rendezik.

„Vannak olyan játékosaink, akik már játszottak döntőt a BL-ben, az Európa-ligában vagy vb-n, így megvan az a magabiztosságunk, ami elengedhetetlen a sikerhez az olyan meccseken, mint a szerdai” – tette hozzá Griezmann.

BL-nyolcaddöntő, első mérkőzések.

Keddi eredmények:

Liverpool–Bayern München 0-0, Lyon–Barcelona 0-0. Mai műsor: Atlético Madrid–Juventus 21.00 (tv: M4 Sport), Schalke–Manchester City 21.00 (tv: Spíler 2).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.