Csak topligás csapatok maradtak versenyben az El-ért

A Bajnokok Ligája után az Európa-ligában is kialakult az elődöntő mezőnye: a Manchester United az AS Romával, a Villarreal az Arsenallal mérkőzik a fináléért.

Magyar Nemzet
2021. 04. 15. 23:38
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európa-liga negyeddöntői közül az Ajax és a Roma párharca hozta a legnagyobb izgalmakat. Az olaszok a 2-1-es amszterdami siker után hazai pályán hátrányba kerültek Brobbey góljának köszönhetően. Az idegenbeli gólok száma miatt ekkor is a Roma állt továbbjutásra, néhány perccel később azonban csak a videózás mentette meg az újabb góltól a hazai csapatot. Anthony Taylor játékvezetőt nem fogják megdicsérni, élőben közelebbről látta a szabálytalanságot, mint a monitoron...

A Roma később Edin Džeko góljával egyenlített, így 3-2-es összesítéssel jutott az elődöntőbe, ahol a Manchester United lesz az ellenfele. Az angol csapat a párharc második meccsén is 2-0-ra győzte le a spanyol Granadát.

Nem maradt így sem La Liga-klub nélkül az Európa-liga: a Villarreal szintén kettős győzelemmel állította meg a Dinamo Zagreb menetelését. A szoros első meccs után az Arsenal tíz percen belül lőtt három góllal lerendezte a továbbjutás kérdését Prágában, így a Slavia is búcsúzott az El-től, amelyben már csak topligás együttes maradt versenyben a trófeáért.

Az angolok pedig akár még abban is reménykedhetnek, ami két éve megtörtént, amikor Premier League-csapatok vívták egymás ellen mindkét európai kupa fináléját.

Európa-liga, negyeddöntők

Manchester United–Granada 2-0; továbbjutott a Manchester, 4-0-s összesítéssel.

Slavia Praha–Arsenal 0-4; továbbjutott az Arsenal, 5-1-es összesítéssel.

AS Roma–Ajax 1-1; továbbjutott a Roma, 3-2-es összesítéssel.

Villarreal–Dinamo Zagreb 2-1; továbbjutott a Villarreal, 3-1-es összesítéssel.

Az elődöntők párosítása: Manchester United–AS Roma, Villarreal–Arsenal. Az első meccseket április 29-én, a visszavágókat május 6-án vívják. A döntőnek május 26-án Gdańsk ad otthont.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.