Csaknem 10 millió forintos pénzbüntetést kapott a Honvéd

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) etikai bizottsága 30 250 eurós (9,958 millió forint) pénzbüntetéssel és részleges stadionbezárással sújtotta a Budapest Honvéd labdarúgóklubját a román Universitatea Craiova ellen Európa-liga selejtezős párharcon történtek miatt.

Forrás: MTI2019. 08. 26. 19:50
null
Vilnius, 2019. július 18. A Budapest Honvéd szurkolói lelkesítik csapatukat a Zalgiris Vilnius ellen a labdarúgó Európa-liga elsõ selejtezõfordulójában játszott visszavágó mérkõzésén Vilniusban 2019. július 16-án. MTI/EPA/Toms Kalnins Fotó: Toms Kalnins
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kispesti egyesület hivatalos honlapja szerint az UEFA döntése értelmében a következő hazai nemzetközi mérkőzésen egy 4000 férőhelyes részt le kell majd zárnia a Honvédnak, amely a pénzbüntetés nagyobb részét, 20 ezer eurót a rasszista megnyilvánulások, 5250 eurót a csapat nem megfelelő viselkedése, további 5000 eurót pedig rendzavarásért kapott.

A Honvéd emlékeztetett rá, ez az eljárás nem azonos a klubnak azzal a fellebbezésével, amely során személyes meghallgatást kértek az UEFA-tól a Romániában történtek miatt. Mint írták „erről egyelőre még nem kaptunk tájékoztatást.”

A kispesti együttes tizenegyes-párbajban bukta el az El-selejtezős párharcot, az augusztus 1-jén rendezett romániai visszavágó 120. percében, miközben a játékosok egymással „kakaskodtak”, a játékvezető közvetlen közelében felrobbant egy pályára bedobott hanggránát. Emiatt több mint fél órát állt a játék, a tizenegyeseket pedig a negyedik játékvezető felügyelete mellett rúgták a játékosok.

A Honvéd óvást nyújtott be a mérkőzés után, ezt az UEFA elutasította, a kispestiek azonban fellebbeztek. A Craiova 60 ezer eurós pénzbüntetést kapott az európai szövetségtől, amely akkor arról is döntött, hogy a román együttesnek három nemzetközi hazai mérkőzését zárt kapuk mögött kell játszania.

A román csapat a harmadik fordulóban az AEK Athénnal szemben búcsúzott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.