Csaknem lehetetlen küldetés

Világbajnoki selejtezőt játszik ma Varesében a magyar férfi-kosárlabdaválogatott, és a remények továbbéléséhez a világ elitjébe tartozó Olaszországot kellene legyőznie. A nőknél pedig kiderült, az Euro­liga negyeddöntőjében a francia Bourges lesz a Sopron Basket ellenfele.

2019. 02. 22. 16:58
Spurlock, Tristan; Jones, Jarrod
Jones Jarrod kulcsfigura lehet Fotó: MTI/Bugány János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mi mást is mondhatnának? Amíg van esély, addig nem adjuk fel a reményt, szeretnénk meglepetést okozni, mindenki kellően motivált – lényegében ennyi az, amit játékos vagy edző felsorolhat egy fontos mérkőzés előtt. A magyar férfi-kosárlabdaválogatott ráadásul sorsdöntő meccset játszik ma Varesében, hiszen ha nem nyer a világ legjobbjai közé tartozó olaszok ellen, akkor már biztosan nem lehet ott Kínában a szeptemberi világbajnokságon. Ehhez ugyanis mindkét hátralévő mérkőzését meg kell nyernie – hétfőn Szombathelyen Horvátország lesz az ellenfél –, mert csak ebben az esetben érdemes szurkolni azért, hogy a csoport többi összecsapása is számunkra kedvező eredménnyel záruljon.

Márpedig Olaszországot idegenben legyőzni csaknem lehetetlen küldetés, játékosai a kontinens egyik legerősebb bajnokságából érkeznek a válogatottba. Meo Sacchetti szövetségi kapitány ráadásul az Euroligában szereplő Olimpia Milano három ászát is behívhatta a keretbe, igaz, közülük csak Amedeo Della Valle készül vasárnap óta a magyar válogatott ellen, Jeff Brooks és Andrea Cinciarini a tegnap esti, Maccabi Tel-Aviv elleni Euroliga-mérkőzés után éjjel érkezett meg az edzőtáborba, így ők talán nem játszanak ma este, de erről az orvosi stáb dönt.

A magyar küldöttség tegnap kora délután Bécs érintésével érkezett meg Varesébe, amiről Davide Galimberti, a város polgármestere ezt mondta: „Varese hagyományosan a kosárlabda városa, a Pala Oldrini pedig annak a temploma.”

Jones Jarrod kulcsfigura lehet
Fotó: MTI/Bugány János

Mindez előrevetíti, hogy telt ház és remek hangulat fogadja majd Vojvoda Dávidékat, akik viszont már az Eb-n és a vb-selejtezőkön is bizonyították, nem ijednek meg az ilyen atmoszférától. Ivkovics Sztojan egy régi-új játékost is pályára küld majd, ő Jones Jarrod, aki 2016-ban honosítottként már bemutatkozott a magyar válogatottban, azóta játszott Olaszországban is, jelenleg a Monaco kosarasa, és az ősz derekán ő jelentkezett, hogy ha szükség van rá, szívesen segítene, és a kapitány szerint vele erősebb lesz a csapat.

Ma este ezt élőben is megláthatjuk, a 20.15-kor kezdődő mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

A Bourges következik

A Sopron Basket nagy fegyvertényt végrehajtva második lett a csoportjában a női Euroligában, így pályaelőnnyel folytatja a negyeddöntőben. Az ellenfele a francia Bourges lesz, az első mérkőzésre március 5-én kerül sor Sopronban, a másodikra 8-án Bourges-ban,­ az esetleges harmadik meccset pedig 12-én rendezik ismét Sopronban. A magyar bajnok ezzel a sikerrel megteremtette a lehetőségét annak, hogy a következő kiírásban két csapatunk szerepeljen alanyi jogon a sorozat főtábláján. Szerda este az Európa-kupában a Szekszárd hosszabbításban 80-73-ra kikapott Gironában, így összesítésben egyetlen ponttal a spanyol bajnokság listavezetője jutott tovább.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.