Patthelyzetben a cseh és az angol szurkolók is a negyeddöntők előtt

Fennáll az esélye, hogy a cseh és az angol szurkolók sem lehetnek ott labdarúgó-válogatottjaik szombati Európa-bajnoki negyeddöntőin. A szlávok Dániával, a szigetországiak Ukrajnával küzdenek meg az elődöntőbe jutásért.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, Nemzeti Sport2021. 07. 01. 14:48
angol szurkolók
Angol szurkolók ünnepelnek, miután a válogatott 2-0-ra gyõzött a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntõjének Anglia-Németország mérkõzésén a londoni Wembley stadionban 2021. június 29-én. Fotó: MTI/EPA/AFP/Justin Tallis
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A cseh szurkolók azért kerültek nehéz helyzetbe, mert törölték a bakui járatukat, így megvan rá az esély, hogy a dánok elleni Európa-bajnoki negyeddöntőt nélkülük rendezik meg. Nincs közvetlen járat Prága és Baku között, ezért a nemzeti csapat szurkolói klubja charterjárat bérlését tervezte, amit most töröltek. Eredetileg közel 300-an jelentkeztek, ám Azerbajdzsánban szigorú koronavírus-szabályok vannak érvényben, így például az onnan hazautazókra karantén vár.

A cseh–dán negyeddöntő szombaton, közép-európai idő szerint 18 órakor kezdődik.

Az angol drukkerek jelenléte is kérdéses a szombati 21 órakor kezdődő, Ukrajna elleni mérkőzésen. A negyeddöntőt Rómában, a Stadio Olimpicóban rendezik meg, a szigetországiak beutazása azonban igencsak körülményes. Az olasz szabályok szerint az Angliából érkező személyeknek ötnapos karanténba kell vonulniuk.

Angol drukkerek kiszurkolták
Fotó: MTI/EPA/AFP/Justin Tallis

A brit kormány a kialakult helyzet miatt arra kérte a szurkolókat, ne utazzanak Olaszországba, hiszen hiába váltanak jegyet, nem lehetnek ott a mérkőzésen. Boris Johnson miniszterelnök szóvivője így nyilatkozott az Evening Standardnak:

„Természetesen értékeljük, hogy a szurkolók támogatni szeretnék a csapatot, ugyanakkor a közegészség védelme prioritást élvez. Arra kérünk mindenkit, hogy tartsa be a szabályokat és az általunk alkalmazott irányelveket.”

A Háromoroszlánosok támogatóinak hazaútja sem menne zökkenőmentesen, ugyanis a brit járványügyi intézkedések közé tartozik az is, hogy az Olaszországból Angliába érkező személyeknek tíznapos karanténba kell vonulniuk.

Az ukránok elleni mérkőzésre 16 ezer jegyet adhatnak el, amelyből az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) 2560-ra volt jogosult, a szervezet azonban nem élt ezzel a lehetőséggel. A FA szerda délutáni közleményében jelezte, hogy azok a szurkolók, akikre nem vonatkoznak korlátozások, a készlet erejéig megpróbálhatnak jegyet vásárolni az UEFA honlapján. A szövetség továbbá azt is kijelentette, hogy az UEFA-val és az olasz–brit nagykövetséggel együttműködve mindent megtesz annak érdekében, hogy megkönnyítse az Olaszországban élő angoloknak a jegyvásárlást.

Kövesse az Európa-bajnokságot ITT!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.