Nagyon meglepődhetett, aki szerda este a Hősök terén járt

A jövő hét végén, június 6-án kezdődik az esztendő egyik legrangosabb haza sporteseménye, a cselgáncs-világbajnokság, amit nézők előtt rendeznek meg a Papp László Budapest Sportarénában. A vb-t szerda este látványos fényfestés vezette fel a Hősök terén.

Magyar Nemzet
2021. 05. 27. 9:36
null
cselgáncs vb Forrás: MJSZ/Horváth György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jelképes köszöntésen jelen volt Marius L. Vizer, a Nemzetközi Judoszövetség (IJF) elnöke, Tóth László, a Magyar Judoszövetség (MJSZ) elnöke, Sárfalvi Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának a helyettes államtitkára, megjelentek a vb-re készülő magyar válogatott tagjai, valamint a szövetségi kapitányok, Pánczél Gábor és Toncs Péter is.

Meglepődhetett, aki szerda este a Hősök terén járt:

Már csak néhány nap van a világbajnokság rajtjáig
Fotó: Magyar Judoszövetség/Horváth György

– Meglepő és gyönyörű programmal készültek a szervezők, ez jó promóciója az eseménynek és a dzsúdónak, nemcsak Magyarországon, hanem az egész világon – szögezte le Marius L. Vizer. – Szeretném megköszönni Magyarországnak, a magyar dzsúdóscsaládnak, hogy újra itt rendezhetjük meg a sportág legfontosabb versenyét. Remélem, a világbajnokság sikeres lesz, ahogyan abban is bízom, hogy sikerül a nézőket is a sportcsarnokba csábítani. Abban biztos vagyok, hogy ha eljönnek, akkor már nem fognak csalódni, hiszen a világ legjobbjait láthatják.

A hatékony magyarországi járványkezelésnek köszönhetően az IJF és az MJSZ néhány napja közösen döntött úgy, hogy a vb-t szurkolók előtt rendezik meg. A jelenlegi koronavírus-járványhelyzet és a kormányzati intézkedések alapján a Papp László Budapest Sportarénába csak azokat tudják beengedni, akik magyar védettségi igazolvánnyal rendelkeznek, illetve olyan kiskorúakat, akik védettségi igazolvánnyal rendelkező kísérővel érkeznek.

– Tavaly október óta nem nagyon állhattunk meg, több forgatókönyvvel is kellett készülnünk az elmúlt hónapokban, egy hónapja például még úgy állt, hogy a világbajnokság – hasonlóan a budapesti úszó Eb-hez – teljesen zárt lesz, nézők nélkül kell megrendeznünk. Szerencsére másként alakult – mondta Tóth László, aki hozzátette: azért is fontos volt, hogy ezt a világbajnokságot Magyarország rendezhesse, mert így plusz lehetőséghez jutnak fiatal dzsúdósaink, az olimpiai kvalifikációs sorozat utolsó eseményén.

A belépés a szurkolóknak ingyenes lesz, a jegyigényléseket az erre létrehozott nyilvános online felületen lehet leadni: https://forms.gle/vrJp7shjrUaiePgz7 Az első versenynapon, június 6-án ötszáz néző lehet jelen a vb-n, a további napokon háromezer, mindenesetre érdemes mielőbb regisztrálni.

A 2021-es cselgáncs-világbajnokság hivatalos programsorozata június 3-án csütörtökön az IJF tisztújító világkongresszusával kezdődik, a vb sorsolását június 5-én 14 órakor online formában tartják majd meg, a küzdelmek pedig június 6-án, vasárnap délelőtt kezdődnek meg. A világbajnokság nyolcnapos lesz, a program lebonyolítása megegyezik azzal, ami a tokiói olimpián vár a cselgáncsozókra. Minden versenynapon két (egy-egy férfi, illetve női) súlycsoport küzdelmeire kerül sor, az utolsó napon pedig a vegyes csapatverseny következik (a férfi 73, 90 és +90, illetve a női 57, 70 és +70 kilogrammos kategóriákkal).

Az Európa-bajnok Karakas Hedvigért is szoríthatunk
Fotó: MJSZ/Horváth György

A Magyar Judoszövetség médiabizottsága arról tájékoztatott, hogy szerda estig öt kontinens 134 országából 731 cselgáncsozó nevezése vált hivatalossá, a lassan másfél éve tartó koronavírus-járvány idején ez óriási szám. A budapesti világbajnokság résztvevői az IJF Covid-protokollja alapján „buborékban” lesznek a verseny teljes időtartama alatt, a buborékba lépéshez mindenkinek előzetesen két negatív PCR-teszteredménnyel kell rendelkeznie, a helyszínen minden versenyzőre két újabb PCR-teszt vár, egy a buborékba lépés előtt, egy pedig az adott sportoló saját versenynapja előtt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.