Rio után ismét triplázás, csak nem magyar kajakostól

A riói olimpia után Tokióban is van triplázó a női kajakosok között, csak éppen nem magyar versenyző, hanem Lisa Carrington. Az új-zélandi versenyző mögött Csipes Tamara lett a második, a dán Emma Jörgensen a harmadik. Kozák Danuta kétszeres címvédőként leszorult a dobogóról, negyedikként ért célba. Egyetlen esély, a négyes maradt, hogy női kajakosaink aranyérmet szerezzenek Tokióban.

2021. 08. 05. 5:41
KOZÁK Danuta
Kozák Danuta címvédőként csupán negyedik lett Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

az ötös, a hatos, a nagy rivális, Tokióban már kétszeres aranyérmes új-zélandi Lisa Carrington a hármas pályáról startolt. Utóbbi szokásához híven tökéletesen, Csipes jól, Kozák rosszul. Carringtonnal csak Csipes tartotta a lépést, fél távtól kezdve egyre jobban megközelítette, de befogni nem tudta, az új-zélandi fél hajóval nyert.

Csipes nagyon örült az ezüstéremnek, Kozák viszont érthetően csalódott volt a negyedik hellyel. Ennél nyilván többre számított. A kettessel bronzérem (Bodonyi Dórával), egyesben negyedik hely, maradt a négyes szombaton, hogy arannyal zárja az olimpiát. Ez persze az egész szakágra érvényes.

Máshonnan közelítve, Lisa Carrington megnyerte a két szóló számot kétszázon és ötszáz, győzött párosban ötszázon, a négyest nem kéne odaadni neki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.