Csipes Tamara: A négyes sikere ismételten megmutatta a szakág erejét

Forrás: MTI2019. 08. 25. 14:57
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

szerint a négyes sikere ismételten megmutatta a magyar női kajak szakág erejét, a szegedi világbajnokságon aranyérmes kvartett másik tagja, Medveczky Erika pedig azt emelte ki, hogy a döntő hajrájához érve nagyon várta már, hogy leszakadjanak a riválisok.

A női K-2 1000 méteren is aranyérmes Medveczky örök igazságnak nevezte, hogy mindig az éppen aktuális négyes a legjobb, ha annak sikerül győznie, ezúttal viszont a finálét követően nagyon erős volt benne az elégedettség érzése, hogy azt evezték, amit „tudnak”.

„Már nagyon vártam a 300 métert, hogy a hajrához bemondjuk a hoppot, a mezőny többi hajójának pedig a viszlátot” – fogalmazott.

Az egység legrutinosabb és egyetlen olimpiai bajnok tagja, a K-1 1000 méteren is győztes Csipes Tamara kiemelte: ez az új felállású magyar négyes – amelynek beülési sorrendjét ráadásul sok próbálgatást követően csak múlt pénteken véglegesítették – is meggyőző fölénnyel tudott nyerni, amely ismételten a szakág erejét mutatja.

Aranyat és négy kvótát szereztek Csipes Tamaráék
Fotó: Mirkó István

„Hatalmas lelkierőt tud adni egy magyar négyesnek, hogy bármilyen összeállításban képes vb-aranyérmet nyerni” – mondta. Hozzátette: ez a siker további magabiztosságot, de ugyanakkor motivációt és lendületet is ad számukra az olimpiai évre való felkészülésre.

Gazsó Alida Dóra, a négyes vb-újonca kiemelte: a döntőben végre sikerült jól rajtolniuk, aminek köszönhetően már akkor azt érezte, hogy „megvan”.

„Utána már csak mennünk kellett” – hangsúlyozta.

A férfi kajaknégyesnek nem sikerült érmet szereznie, de az ötödik helye négy olimpiai kvótát ért. örült az eredménynek, hiszen a kvótát megszerezték. „A délelőtti program utolsó versenyszámában evezhettünk a hazai közönség előtt, ez mindenért kárpótolt engem” – nyilatkozta.

Kuli István hozzátette: a dobogós német, szlovák, spanyol négyes évek óta együtt készülhet, ellentétben velük, és ez érződött is a futam során. Így viszont pontosan látják a célt maguk előtt.

Nádas Bence hangsúlyozta: a döntőben jó pályát tudtak menni, így jó érzésekkel szállhattak ki a hajóból.

„Megvolt a rajtunk, jöttünk a közepén, a végén pedig segített a közönség. Erő és helyezés sem maradt bennünk” – mondta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.