A Fradi fiatalja különös ajándékkal lepte meg édesapját

Csontos Dominik élete harmadik NB I-es meccsén megszerezte első élvonalbeli gólját a Budafok ellen. A Ferencváros 18 esztendős védője ezt a gólt éppen az édesapja születésnapján lőtte, miután megbeszélték, hogy ez lenne a legszebb ajándék.

Magyar Nemzet
2021. 01. 28. 10:35
null
Csontos Dominiket először ünnepelhették a társak gólszerzőként élvonalbeli mérkőzésen Forrás: fradi.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csontos Dominik lett a Ferencváros egyik hőse, a 18 éves futballista gólja is kellett ahhoz, hogy a címvédő 3-0-ra legyőzze a Budafokot. Az NB I. ötödik fordulójából elmaradt mérkőzés pótlásán Csontos Dominik a 37. percben állt be csereként a megsérült Lasa Dvali helyére a Fradi védelmébe. A csapat akkor már 1-0-ra vezetett, majd elérkezett az 57. perc: Uzuni kanyarított balról a kapu elé egy szabadrúgást, Blazic fejjel megcsúsztatta a labdát, amely a menteni igyekvő Oláhról a lécre vágódott, majd onnan a gólvonal elé pattant, az érkező Csontos pedig ballal, centikkel a gólvonal előtt az üres kapu közepébe lőtt.

 

Csontos Dominiket először ünnepelhették a társak gólszerzőként élvonalbeli mérkőzésen
Fotó: fradi.hu

 

Később Igor Haratin tizenegyesből állította be a végeredményt, ám a nap embere kétségkívül Csontos Dominik volt, aki élete harmadik NB I-es meccsén az első élvonalbeli gólját szerezte, ráadásul mint kiderült, ezt egy nagyon különleges napon tette.

– Szergej Rebrov azzal küldött pályára, hogy egyszerű megoldásokkal tegyem a dolgomat – mesélte Csontos Dominik a mérkőzés után a klub honlapjának. – Nem volt egyszerű, mert hirtelen kellett beállnom, bemelegítés nélkül. Ezért különösen figyeltem, hogy az első passzaim sikeresek legyenek, úgy könnyebb elkapni a ritmust. Izgultam, mert ebben a szezonban még nem volt NB I-es meccsem. Előtte gondoltam rá, hátha eljön az én pillanatom, és így lett, örülök, hogy góllal tudtam meghálálni a bizalmat. Az utóbbi heteket Soroksáron töltöttem, két felkészülési meccsen játszottam is ott, és kedden még úgy volt, szerdán is ott edzek majd. Este szóltak, hogy inkább a Fradi első csapatához menjek, mert kellek oda. Gyorsan történt minden, de cseppet sem bánom. Édesapámnak éppen a meccs napjára esett a születésnapja, előző este beszélgettünk, és azt mondta, számára az lenne a legszebb ajándék, ha játszanék és gólt rúgnék. Összejött, és ezt a gólt így az édesapámnak adom.

A meccset követő sajtótájékoztatón a Ferencváros vezetőedzőjét, Szergej Rebrovot is kérdezték Csontos Dominik jövőjéről, és az ukrán szakember ezt mondta róla:

– Még csupán tizennyolc éves, nagyon sok lehetőség rejlik benne, csak rajta múlik, hogy mit hoz ki magából. Örülök, hogy az első csapatban tud játszani, és meglátjuk, mit hoz számára a jövő.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.