Csoportdöntő Brestben, ezüstharc Veszprémben

Tehet egy szívességet a Montpellier a magyar férfi BL-csapatoknak, már ha egyáltalán igényt tartanak erre Veszprémben és Szegeden.

2020. 02. 22. 16:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tehet egy szívességet a Montpellier a magyar férfi BL-csapatoknak, már ha egyáltalán igényt tartanak erre Veszprémben és Szegeden. A sorozat 2018-as győztese az esetleges szombati idegenbeli győzelmével megelőzné a második helyen álló Veszprémet a csoportjában, a vendégsiker hosszú távú következménye az is lehetne, hogy a férfikézilabda Bajnokok Ligája két magyar résztvevője elkerülné egymást a Final Fourba vezető úton. Egyik itthoni fellegvár sem az agyafúrt számolgatásokról híres, így szinte kizárható, hogy a Veszprém holnap hazai pályán vereségre játsszon a gall csapat ellen (tv: vasárnap, Sport 1, 17.00). Ráadásul a magyar bajnoknak van elszámolnivalója a Montpellier-vel szemben: ősszel 23-18-ra győzött saját közönsége előtt a francia alakulat.

– A Montpellier is a második helyre pályázik, és hozzánk hasonlóan a saját kezükben van a sorsuk. Soha nem egyszerű ellenük játszani – dicsérte a vasárnapi ellenfelet a hazaiak mestere. David Davis karrierjében kitüntetett helyet foglal el a francia csapat: a Montpel­lier ellen szerezte meg első győzelmét a Bajnokok Ligájában a magyar bajnokcsapat élén. Dragan Gajić is hosszan tudna mesélni a francia emlékeiről: a Veszprém szlovén jobbszélsője 2011 és 2016 között a Montpellier-t erősítette.

Egy fokkal nehezebb a női címvédő, Győri Audi ETO feladata: Danyi Gábor csapata 34 meccse veretlen a Bajnokok Ligájában, holnap az első számú kihívónak tekinthető francia Brest lesz Görbiczék ellenfele (tv: vasárnap, 17.00, Sport 1). A bretagne-i csapat éppúgy 13 pontot szerzett az eddigi fordulókban, mint a Győr. Ráadásul a nemzetközi színtéren eddig a Brest járt a legközelebb ahhoz, hogy lezárja az ETO veretlenségi sorozatát; a január 26-i „odavágón” többgólos hátrányból mentette döntetlenre a magyar bajnok a Brest elleni meccset.

A tét tehát a csoportgyőzelem, s az ezzel járó pihenőidő: amelyik csapat a csoport élén végez, az felmentést kap a nyolcaddöntő alól, legközelebb csak a Final Fourba jutásért játszott mérkőzésen lesz érdekelt a Bajnokok Ligájában.

Másik női BL-csapatunk, a csoportja 6. helyén álló Ferencváros tegnap a román CSM București ellen folytatta szereplését: Elek Gábor csapata 27-24-re kikapott Bukarestben és kiesett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.