Csoportgyőztes a magyar női vízilabdacsapat az Universiadén

Csoportja első helyén végzett, így negyeddöntőbe jutott hétfőn a magyar női vízilabda-válogatott a 30. nyári Universiadén.

Forrás: MTI2019. 07. 08. 20:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyetemisták és főiskolások nápolyi seregszemléjén a magyar csapat utolsó csoportmeccsén sima, 16-7-es győzelmet aratott a kanadai válogatott felett, így megnyerte hatosát.

A férfi csapat az ausztrálok ellen 18-6-ra nyert, így három győzelemmel és egy vereséggel jutott a nyolc közé.

A női röplabdázók három mérkőzésből három győzelemmel megnyerték csoportjukat, és a kedd esti negyeddöntőben Kanada legjobbjaival találkoznak.

A női kosárlabdázók egy győzelem mellett két vereséggel zárták a csoportküzdelmeket, majd az alsóházi helyosztó első mérkőzésén 76-62-re legyőzték az argentinokat, a másodikon pedig 70-50-re a szlovák együttest, így kedden a kilencedik helyért lépnek pályára.

A vasárnapig tartó Universiadén a magyar színeket 21 egyetem 105 sportolója képviseli 12 sportágban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.