Curry jött, látott, de még nem győzött

2019. október 31. után először lépett pályára bajnoki mérkőzésen Stephen Curry, a Golden Stete Warriors 31 éves kosarasa. 128 napig tartott a lábadozás, majd a formába hozás súlyos kéztörése óta, és bár még várnunk kell az „igazi” Curryre, azért már akadtak emlékezetes pillanatai a címvédő Toronto Raptors ellen 121-113-ra elvesztett NBA-mérkőzésen.

Ch. Gáll András
2020. 03. 06. 12:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

23 pont, 7-7 lepattanó és gólpassz, mindössze egy eladott labda nem rossz teljesítmény még attól a Steph Currytől sem, aki 2015-ben és 2016-ban az alapszakasz MVP-je volt, a gond csak a triplaszázalékkal van: tizenkétszer próbálkozott a hármasvonalon túlról, de csupán háromszor találta el a célt. Pedig a 190 centis, 31 éves hátvéd védjegye éppen a hárompontos dobás, fénykorában akár a felezővonalon túlról is dobott kosarat, nem is egyszer.

Curry 58 kihagyott mérkőzés után futott ki először a Chase Center parkettjára, és látszott rajta, hogy alig bír magával, olyan volt a feldobás előtt, mint a versenyló az indítóboxban. Alig két perc elteltével egy olyan hát mögötti gólpasszt adott Andrew Wigginsnek, amit őrjöngve fogadott a 18 060 néző. Az első kosárra a második negyed elejéig kellett várni, ekkor öt méterről talált a gyúrúbe úgy, hogy közben faultolták, a büntetőt „természetesen” értékesítette. S amikor kevéssel a nagyszünet előtt jóval a triplavonalon túlról betalált, majd' szétszedték a szurkolók a csarnokot.

Végül 121-113-ra kikapott a harmincfős mezőny sereghajtója, a Warriors, de Curry visszatérése alaposan felrázta a csapatot. A harmadik negyedben egy rövid időre még a vbezetést is meg tudta szerezni a házigazda (85-83), s az utolsó játékrészben is volt még döntetlen az állás (95-95). Végül a rengeteg eladott labda (15) és a pocsék triplaszázalék (14/52) pecsételte meg a Warriors sorsát, amely nélkülözni volt kénytelen az egész idényre kidőlt Klay Thompson mellett Draymond Greent és Kevon Looney-t is.

– Úgy érzem magam, mint a kisdiák, amikor először lép be az iskola kapuján – mondta Curry még a meccs előtt. Alig vártam, hogy újra élvezhessem a kosárlabdát a legmagasabb színvonalon. Persze ez egy folyamat, ezt látni kell...

Folyamat bizony, még sok-sok mérkőzésre lesz szüksége Currynek, amíg visszanyeri régi formáját, de a „comeback” igazán biztató volt.

Még a régi nagy ellenfél, LeBron James is kirakott egy biztató twitterüzenetet a világhálóra: „Jó érzés Steph Curryt újra a pályán látni! Semmi sem fogható ahhoz, amikor az ember a saját szentélyében van. Nagyon hiányoztál!”

Nem csak neki...

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.