DAC-győzelem a rangadón, Storck csapata még lehet második

A szlovák Fortuna Liga rájátszásának 4. fordulójában a harmadik helyen álló Dunaszerdahely egy pontra csökkentette a hátrányát a második helyen tanyázó Zilinával szemben, mert hazai pályán két góllal legyőzte ellenfelét.

2020. 07. 04. 20:37
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Különös tétje volt a DAC–Zsolna szlovák bajnoki mérkőzésnek: amennyiben nem verte volna meg a dunaszerdahelyi csapat a Zsolnát a rájátszás utolsó előtti fordulójában, lemondhatott volna a második hely megszerzéséről.

Bernd Storck együttese a hétközi bajnoki meccsen hazai pályán kapott ki 3-1-re a már bajnok Slovan Bratislavától. Igor Matovic szlovák kormányfő kritikával illette a rendező klubot, amiért nem tartotta be a biztonsági előírásokat. A DAC közleményben válaszolt. A Zsolna elleni meccsre több mint hatezer néző látogatott ki a Mol Arénába.

A hazai csapat kezdett jobban, az első félidőben nem tudta megszerezni a vezetést, nem úgy a másodikban: az 59. percben Divkovic vezette be a labdát a tizenhatoson belülre jobbról, laposan centerezett Kalmár felé, aki elvétette, de éppen így lett jó Sharaninak, aki 11 méterről fordulásból a jobb alsóba lőtt, 1-0.

A hajrában újabb góllal biztosította be a győzelmét a két magyart, Kalmár Zsoltot és Schäfer Andrást foglalkoztató DAC: Kalmár tizenegyesből talált be, kialakítva ezzel a 2-0-s győzelmét.

Két fordulóval a rájátszás vége előtt már csak egy pont a DAC hátránya a harmadik helyen a Zsolnával szemben. Két győzelemmel és szerencsével még elérhető az ezüstérem.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.