A dánok villámgyors találatára Belgium káprázatos gólokkal válaszolt

A dán válogatott már másfél perc elteltével vezetett, végül mégis pont nélkül maradt Belgium ellen, amely 2-1-re győzött a labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának második játéknapján.

Magyar Nemzet
2021. 06. 17. 20:12
Belgium
Koppenhága, 2021. június 17. Christian Eriksennek, a dán labdarúgó-válogatott csapatkapitányának üzennek egy transzparensen dán szurkolók a lelátóról a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának második fordulójában játszott Dánia-Belgium mérkõzés elõtt Koppenhágában 2021. június 17-én. Eriksen június 12-én az Eb-újonc finnek elleni összecsapás 43. percében mindenféle elõzmény nélkül összeesett a pályán, ahol bõ tíz percen keresztül élesztették újra, mielõtt szállítható állapotba került. A 109-szeres válogatott játékost végül stabil állapotban vitték kórházba, ahol már kommunikálni is tudott. MTI/AP/Reuters Pool/Wolfgang Rattay Fotó: Wolfgang Rattay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Belgium különösebb nehézségek nélkül nyerte meg az első csoportmeccsét az oroszok ellen az Európa-bajnokságon, Dánia első fellépését viszont beárnyékolták a Christian Eriksennel történtek. A skandináv csapat 1-0-ra elveszítette az Eb-újonc finnek ellen hosszú megszakítás után befejezett találkozót.

A dánoknak tehát nagy szükségük volt a pontszerzésre, és talán a mérkőzést a kórházból figyelő társukért is hajtó játékosok hatalmas elánnal vetették be magukat a Belgium elleni mérkőzésbe. És milyen jól tették! Csupán 99 másodperc elteltével Yussuf Poulsen belőtte az Eb-k történetének második leggyorsabb találatát (a rekorder az orosz Dmitrij Kiricsenko, aki 2004-ben a kezdősípszó elhangzása után 65 másodperccel vette be a görögök kapuját). Pierre-Emile Højbjerg csapott le a belgák által eladott labdára, majd Poulsenhez passzolt, aki a jobb alsó sarokba célzott. (1-0)

https://www.dailymotion.com/video/x820xlu

Tíz perc után nem maradt el az Eriksen tiszteletére beígért egyperces tapsszünet. Ezt követően is a dánok kezében volt a gyeplő, lefocizták a pályáról a világranglista élén álló belgákat, akik nagyjából félóra elteltével kezdték összekapni magukat, azonban veszélyes helyzeteket nemigen tudtak kialakítani.

Ezt látva Roberto Martinez szövetségi kapitány a szünet után kénytelen volt bevetni a súlyos sérülése után a kispadra nevezett Kevin de Bruynét, és mint kiderült, ez lett a mérkőzés kulcsmomentuma. A Manchester City középpályása ugyanis szinte egymaga megfordította a mérkőzés állását. Az 55. percben gólpasszal vette ki a részét csapata egyenlítő találatából, negyedórával később pedig ő maga volt a befejező.

Romelu Lukakuval nem tudták tartani a lépést a dán védők, a csatár De Bruynéhez passzolt, aki szinte a teljes hazai védelmet kivette a forgalomból, és Thorgan Hazard elé tálalta a játékszert. Utóbbinak már könnyű dolga volt, hat méterről bevágta (1-1).

https://www.dailymotion.com/video/x8211op

A győztes gólt remek passzsorozat előzte meg a belgák részéről, az üresen érkezett De Bruyne a tizenhatos határvonaláról kilőtte a kapu jobb oldalát (1-2).

https://www.dailymotion.com/video/x82125j

Az utolsó húsz percben az egyenlítésre törtek a dán játékosok, de csak kapufáig jutottak, így két forduló után továbbra is nulla ponttal állnak a B csoport utolsó helyén. Belgium matematikailag ugyan még nem jutott tovább a kieséses szakaszba, de már csak egy karnyújtásnyira vannak tőle.

Európa-bajnokság, B csoport, 2. forduló:

Dánia–Belgium 1-2 (1-0)

gólszerző: Poulsen (2.), ill. T. Hazard (55.), De Bruyne (70.)

Kövesse a magyar válogatott szereplését és az Európa-bajnokságot ITT!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.