Danyi Gábor nem kell a győrieknek, de a siófokiaknak igen

Benne volt a levegőben az elválás lehetősége, és be is következett: a Győri Audi ETO KC nem hosszabbította meg Danyi Gábor szezon végén lejáró szerződését, így a vezetőedző a nyáron távozik a csapattól – jelentette be kedden délután a női BL-címvédő klub. Az is eldőlt, hogy a tréner a győri munkája végeztével a Siófok kispadjára ül le.

Magyar Nemzet
2021. 01. 05. 18:15
null
Kemény csatára számít az ETO edzője Fotó: Török Attila Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Január 1-jén lapunk is foglalkozott azzal, hogy Danyi Gábor távozhat a BL-címvédő győri női kézilabdacsapat vezetőedzői posztjáról, és kedden hivatalos lett, hogy ez a nyáron megtörténik.

– 2020. február elején jelentettük be Danyi Gábor újabb egyéves megbízatását a csapat élén. A klub vezetése tárgyalt a kontraktus folytatásáról, és az a döntés született, hogy nem hosszabbítjuk meg az idén lejáró szerződést. A szezon hátralévő részében természetesen közösen küzdünk tovább a céljaink eléréséért – nyilatkozta Bartha Csaba elnök a Győri Audi ETO KC honlapján.

Danyi Gábor 2011 nyarán érkezett Győrbe, másodedzőként Konkoly Csabával, Karl Erik Bohnnal és Ambros Martínnal dolgozott az egyesületnél. 2018-tól vezetőedzőként folytatta munkáját a klubnál. 2019-ben a BL-ben, a bajnokságban és a Magyar Kupában is aranyérmet nyert a győriekkel. Az 56 éves, pécsi születésű edző Elek Gáborral együtt a magyar válogatott szövetségi kapitányi posztját is betölti.

Sajtóhírek szerint a győriek vezetőedzői posztjára a jelenleg csapat nélküli Ambros Martín, valamint a francia Emmanuel Mayonnade a legesélyesebb. Utóbbi a Metz vezetőedzője, valamint a világbajnoki címvédő holland női válogatott szövetségi kapitánya.

Danyi Gábor csak a nyárig marad a győri kispadon
Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Azt tehát még nem tudjuk, hogy ki váltja majd Danyi Gábort Győrben, de azt már igen, hogy a tréner Siófokon folytatja – ez is benne volt a pakliban.

A Siófok KC honlapja szerint Danyi Gábor szerződése idén nyártól három plusz két évre szól, segítője a jelenlegi vezetőedző, Zdravko Zovko lesz, akivel korábban Győrben is együtt dolgozott.

– Nagyon örülünk neki, és büszkeséggel tölt el minket, hogy Gábor elfogadta a felkérésünket, így közösen nyithatunk egy új fejezetet a klub életében. Az érkezése nemcsak a felnőtt csapatunkra lesz hatással, hanem az SKC teljes szakmai munkájára. Az is fontos volt számunkra, hogy Zovko mester a maradásáról biztosított bennünket. Minden téren pozitív irányba változtak a dolgok, mióta átvette a csapat irányítását. Nagyon tiszteljük őt. Jelen pillanatban azonban nem szeretnék a távolabbi jövőbe tekinteni, hiszen mindenkinek megvan a saját feladata az adott klubjában, és ezt maximálisan tiszteletben tartjuk. Jelenleg az idei szezon eredményes befejezésére koncentrálunk – nyilatkozta Fodor János, a Siófok KC ügyvezetője.

– Örömteli és megtisztelő számomra, hogy nyártól a Siófok KC-nál folytathatom pályafutásomat. Izgatottan várom ennek az új fejezetnek a kezdetét, de addig is vannak kötelezettségeim. Jelenleg az a legfontosabb számomra, hogy befejezzem azt, amit elkezdtem. Mindent megteszek azért, hogy a Győri Audi ETO KC-val a lehető legsikeresebben zárjuk le ezt a szezont – fogalmazott Danyi Gábor, aki a győri honlapon nem szólalt meg.

A Siófok KC jelezte, hogy a 2020/2021-es szezon végéig a témában további nyilatkozatot nem kíván tenni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.