Danyi a saját csapatát méltatja, és kifogásolja az EHF döntését

A Győri Audi ETO női kézilabdacsapatának edzője, Danyi Gábor szerint az 51 meccses győzelmi sorozat a BL-ben már-már a fantazmagória kategóriájába tartozik. Ezzel együtt a női válogatottnál is tevékenykedő szakember csak akkor lenne elégedett, ha a szezon végén minden sorozatban, a bajnokságban, a Magyar-kupában és a Bajnokok Ligájában is nyerne a tanítványaival.

Magyar Nemzet
2021. 02. 16. 10:35
null
Danyi nem folytathatja a munkáját a Győrben Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Immár 51 mérkőzés óta tart a Győri Audi ETO veretlenségi sorozata a női kézilabda Bajnokok Ligájában, a sorozat középdöntőjét az első helyen zárta Danyi Gábor csapata. Ennek apropóján hosszú interjút közöl az 56 éves szakemberrel a Nemzeti Sport. Az edző szerint az öltöző egységessége volt a siker kulcsa, a CSZKA Moszkva elleni múlt hétvégi csoportdöntőn Eduarda Amorim távollétében extra teljesítményt nyújtott a csapata védekezésben. A szezon eddigi találkozóin is akkor mutatkozott meg igazán az ETO ereje, amikor komoly gondok voltak a csapat háza táján. Tavaly ősszel a Buducsnoszt elleni hazai BL-meccsen jobbszélső nélkül állt fel az együttes, Faluvégi Dorottya pedig eredményesen segítette társait.

Danyi Gábor megemeli a kalapját a csapata előtt
Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

Danyi elszomorítónak tartja az Európai Kézilabda-szövetség döntését: az eddigi versenykiírással ellentétben valamennyi csapat továbbjutott a nyolcaddöntőbe, a csoportelsők az idén nem kaptak felmentést a két plusz mérkőzés alól. – Nem tartom korrektnek, hogy két héttel a tervezett és megérdemelt kimaradó körünk előtt bejelentik, hogy mégis játszanunk kell. A kiírás szerint a csoport első két helyezettjének nem kellett volna pályára lépnie. Anyagi és szakmai hátulütői is vannak a döntésnek. Arra az időpontra mi beterveztünk magyar bajnoki mérkőzéseket, a DVSC elleni meccsünk így elmarad, és ez nemcsak nekünk, hanem neki is hátrányos, és júniusig szinte lehetetlen megfelelő időpontot találni. Sok mindenről beszélhetünk a januártól májusig terjedő időszak kapcsán, de bármilyen lazításról vagy szusszanásnyi pihenőidőről szó sem lehet. A BL mellett megy a hazai bajnokság, bekapcsolódunk a Magyar Kupába, a válogatottakra pedig olimpiai selejtező vár, ez már-már abnormális igénybevétel. Ilyenkor kell mindig megemlítenem a mellettem dolgozó csapat tagjait, kezdve közvetlen segítőimtől a rehabilitációs munkatársakig és az orvosokig, mindenki óriási mennyiségű munkát végez a sikeres szereplésért – mondta a Nemzeti Sportnak adott interjúban Danyi Gábor.

A teljes interjút ITT lehet elolvasni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.