Danyi Gábor: „A Brest kispadja hosszabb, mint a miénk!”

Nemzetközi klasszisok és francia válogatott játékosok állnak a Brest rendelkezésére, nem lesz egyszerű dolga a Győri Audi ETO-nak a női kézilabda BL elődöntőjében. Danyi Gábor, a győriek edzője szerint a tapasztalat és a gyors, ugyanakkor okos játék lehet a kulcs a Brest ellen.

Magyar Nemzet
2021. 04. 13. 20:10
null
Danyi Gábornak nem lehetett hiányérzete Fotó: Török Attila Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Sport Televízió stúdiójában kisorsolták a női kézilabda Bajnokok Ligája Final Four elődöntőinek párosítását. A címvédő Győr május 29-én a budapesti Papp László Sportarénában a francia Final Four-újonc, a Brest ellen teheti meg az utolsó előtti lépést a címvédés felé vezető úton.

Kemény csatára számít az ETO edzője
Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Az ETO edzője, Danyi Gábor szerint a legerősebb játékosállományú ellenfelet sodorta az élet a Győr útjába. – Nagyon jól ismerjük a Brestet, a szezonban mindkétszer döntetlent játszottunk ellenük, ez mindent elmond az erejükről. A keretük kiemelkedő: a svéd Isabelle Gulldén még a CSM Bucuresti színeiben a 2016-os BL-döntőben szomorított el bennünket, akkor 14 gólt dobott nekünk. A montenegrói válogatott átlövője, Đurđina Jauković hét gólt szerzett Norvégia ellen az olimpiai selejtező tornán, ezt talán nem is kell magyarázni. A szlovén Ana Gros korábban játszott Győrben, klasszis szintet képvisel, Ana Vjahirjeva mellett ő a világ egyik legjobb jobbátlövője. A kapuban a dán Sandra Toft szintén kiemelkedő. És akkor még nem beszéltünk a francia válogatott játékosokról: Pauletta Foppa és a balátlövő, Kalidiatou Niakaté is remek kézilabdázó. Két nagyon erős sort tud felvonultatni a Brest, és gyors, jó játékra képes. Nem véletlen az sem, hogy a másik francia csapat, a Metz ellen tíz góllal nyert a negyeddöntő első mérkőzésén, és ezzel el is döntötte a továbbjutást. Évek óta nagyon tudatosan építkező csapat lesz az ellenfelünk, a Brest régóta szeretett volna bejutni a Final Fourba, ez idén sikerült neki – mondta lapunknak Danyi Gábor.

A címvédő edzője hozzátette, a Brest kispadja hosszabb, mint a Győré, viszont az eddigi Final Fourokon szerzett tapasztalat a tanítványai mellett szólhat az elődöntőben. – A Final Four nagyon speciális műfaj. A Metz, a Rosztov és a Kristiansand sem tudta kihozni magából a maximumot, amikor először szerepelt a budapesti négyes döntőben – folytatta Danyi. – Minden újonc csapatnak meg kell szoknia a Final Four légkörét, alkalmazkodnia kell a lebonyolításhoz. Május utolsó hétvégéjén Budapesten két nap alatt kétszer kell topformában játszani. Ez nem egyszerű feladat, de nem feltétlenül a rutin fog dönteni, sokkal inkább az, hogy melyik csapat tud hatvan percen keresztül topszinten kézilabdázni.

Női kézilabda Final Four, elődöntők: Győri Audi ETO–Brest Bretagne, Vipers Kristiansand–CSZKA Moszkva

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.