Danyi Gábor figyelmét is felkeltette Szikora teljesítménye

Danyi Gábor szerint örömteli, hogy a Fradi elleni rangadón remeklő kapus, Szikora Melinda kiváló formában teljesít az utóbbi időben. A magyar válogatott társ szövetségi kapitánya, a Győr edzőjeként is tevékenykedő szakember januárban saját bőrén is megtapasztalhatta, milyen teljesítményre képes a siófoki kapus.

2020. 02. 19. 16:03
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem éppen hálás feladat klubedzőként és szövetségi kapitányként értékelni a bajnoki sorrend, a második hely és a Bajnokok Ligája-indulás szempontjából kulcsfontosságú rangadót. Danyi Gábor nem is kívánt komolyabb elemzésekbe bocsátkozni, de azt leszögezte, hogy a keddi siófoki győzelemmel (26-24) zárult meccsen a Ferencvároson volt nagyobb a nyomás, a sok nagy csatát megélt siófoki játékosok tapasztalata kamatozott a keddi találkozón. „Tomori Zsuzsanna, Nerea Pena és Andrea Kobetic egyaránt rutinos, több komoly hőfokú mérkőzésen szerepelt kézilabdázó. A Ferencváros fiataljai nem tudták elviselni a rájuk nehezedő nyomást, és a kiváló formában védő Szikora Melindával találták magukat szembe. Január 22-én a saját bőrömön is megtapasztaltam, hogyan teljesít a siófoki kapus (a Siófok 34-29-re legyőzte a Győrt a magyar bajnokságban – a szerk.). Szikora Melinda kétség kívül az egyik legjobb formában levő magyar kapus” – mondta érdeklődésünkre a társ szövetségi kapitány.

Danyi a kapitány társáról, a Ferencvárosról és a zöld-fehérek edzőjéről, Elek Gáborról is nyilatkozott: „Jó edző és jó pedagógus, tudja motiválni a játékosokat. Nem félek attól, hogy a Siófok elleni vereség visszavetné a csapatát a bajnokságban, vagy a Fradi kulcsembereire negatívan hatna a rangadó elvesztése. Nézzük a dolgok pozitív oldalát! Akkor kell a csapat élére állni, amikor a problémák jelentkeznek. Én már láttam Klujber Katrint, Háfra Noémit és Kovacsics Anikót nyomás alatt jól játszani. Nincs kétségem afelől, hogy a márciusi olimpiai selejtezőre nem fog hatni a rangadó elvesztése” – nyilatkozta Danyi Gábor.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.