Danyi Gábor kikérte magának az itthoni szakértők kritikáját

A szerbek ellen látott klasszisteljesítmény hiánya, a fáradtság és a könnyelmű hibák okozták a magyar női kézilabda-válogatott vereségét tegnap a Hollandia elleni harmadik csoportmeccsen a dániai Európa-bajnokságon. A két kapitány már a középdöntőre készül, és óva inti az itthoni szakértőket attól, hogy téves következtetéseket vonjanak le a hollandok elleni mérkőzésből. Márton Gréta szerint a második félidei játék kaotikus volt a világbajnok hollandok ellen.

Szilágyi
2020. 12. 09. 12:25
null
Kovacsics Anikó próbálta megfejteni a vártnál gyengébb szereplés okát Fotó: Claus Fisker Forrás: MTI/AP/
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vereséggel, de hozott pont nélkül jutott tovább a magyar válogatott a középdöntőbe a Dániában zajló női kézilabda Európa-bajnokságon. Danyi Gábor és Elek Gábor csapata a világbajnoki címvédő Hollandia ellen biztató első félidei játékkal 15-13-ra vezetett, végül a második félidőben csak kilenc gólt dobva 28-24-re kikapott. A második félidei visszaesésről is beszélt Elek Gábor a mérkőzés másnapján rendezett online sajtótájékoztatón. – Jól kezdtünk: védekezésben, lerohanásban és támadásban tudatosan, fegyelmezetten kézilabdáztunk, de nem volt olyan klasszis teljesítményünk, mint amilyen a szerbek ellen. Hozzáteszem, nem is Szerbia volt az ellenfél. Lakatos Rita kisebb sérülést szenvedett, irányító poszton csak Kovacsics Anikó maradt, de ő nagyon elfáradt a mérkőzés végére. A hajrában elkövettünk négy-öt hibát, ziccereket hagytunk ki. Talán más lett volna az eredmény, ha ezekre nem kerül sor. Sajnos könnyű gólokat ajándékoztunk a hollandoknak – értékelt Elek.

Kovacsics Anikó nagyon elfáradt, nem tudta feltartóztatni a holland Kelly Dulfert
Fotó: MTI/AP/Claus Fisker

Kollégája, Danyi Gábor ezúttal eltért a tőle megszokott, higgadt elemzéstől, és a televízióstúdióban megfogalmazott kritikákra is reagált. – Óva intenék minden szakértőt attól, hogy olyan következtetést vonjon le, ami nem felel meg a valóságnak. Nem hit nélkül kézilabdáztunk a hollandok ellen, hanem elbizonytalanodtunk. Az első félidei nívót nem tudtuk tartani, de ez nem hit, hanem tapasztalat kérdése. Azért vagyunk itt az Európa-bajnokságon, hogy épüljünk, fejlődjünk – mondta Danyi.

Természetesen szó esett a hogyan továbbról. A magyar válogatott legközelebb szombaton Németország ellen folytatja a szereplését. Elek szerint ez jó, mert addig is tud gyakorolni a csapat. Ráadásul a márciusi olimpiai selejtezős ellenféllel, Szerbiával szemben előnybe kerültünk, mert a középdöntőben további három meccset tudunk játszani, s ez még nagyobb tapasztalattal vértezi fel a magyar válogatottat. Elek elmondta, hogy a magyar válogatott cserélni fog, de nem árulta el, hogy Tóth Eszter, Janurik Kinga vagy Pásztor Noémi lesz az a szerencsés, aki szerepet kaphat a következő mérkőzéseken.

A játékosok közül Márton Gréta mondta el a kedd esti élményeit. – Talán egy kicsit elfáradtunk, többet hibáztunk, az utolsó tíz perc kaotikus volt, sokáig nem lőttünk gólt, a hollandok a végén felőröltek minket – mondta a ferencvárosi szélső.

Szöllősi-Zácsik Szandra és Helembai Fanny is egyetértett vele, hogy a három nap szünet jól fog jönni a középdöntő előtt. A buboréklét egyhangúságát (csak a szállás és a sportcsarnok között közlekedhetnek a csapatok) kártyázással és társasjátékkal tudja elviselni a magyar keret. Szöllősi-Zácsik kijelentette: hogy a három nap felkészülést kihasználva, megújulva, frissebben és jobb játékkal kezdheti a válogatott a románok elleni mérkőzést. A szerbek ellen parádézó balátlövő a sajttájékoztató idején még nem tudta, hogy az Európai Kézilabda-szövetség variált a programban. Nem a románok, hanem a németek várnak majd szombaton a magyarokra.

A magyar válogatott programja az Európa-bajnokság középdöntőjében: december 12., 16.00: Magyarország–Németország 16.00. December 14, 20.30: Magyarország–Németország 20.30. December 15, 20.30: Magyarország–Norvégia. Valamennyi mérkőzést a Sport 1 televízió közvetíti.

A középdöntős csoport állása: 1. Norvégia 4 pont (70-43), 2. Horvátország 4 (51-47), 3. Hollandia 2 (53-51), 4. Németország 2 (46-52), 5. Magyarország 0 (46-52), 6. Románia 0 (39-50).

A másik csoport állása: 1. Oroszország 4 pont (61-48), 2. Franciaország 4 (47-43), 3. Dánia 2, 4. Svédország 1 (49-53), 5. Spanyolország 1 (45-54), 6. Montenegró 0.

A két csoport első két helyezettje jut az Eb elődöntőjébe, a két harmadik pedig az ötödik helyért játszhat.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.