Danyi Gábort lefokozták, már nem női szövetségi kapitány

Értékelte a kézilabda-szövetség elnöksége a decemberi női Európa-bajnokság tapasztalatait, és arra jutott, hogy a női válogatott szakmai stábjában Elek Gábor a továbbiakban szövetségi kapitányként, Danyi Gábor edzőként dolgozik a márciusi olimpiai selejtezőig.

Magyar Nemzet
2021. 01. 11. 18:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Kézilabda Szövetség elnöksége értékelte a decemberben lezajlott női Európa-bajnokságon a 10. helyen végzett magyar válogatott teljesítményét, és tárgyalta Danyi Gábor és Elek Gábor szövetségi kapitányok beszámolóját. A testület a beszámolót elfogadta, emellett Kirsner Erika és Pálinger Katalin női szakágért felelős alelnökök Eb-értékelése és javaslata nyomán döntött arról is, hogy a márciusi olimpiai selejtező végéig a szakmai stáb feladatmegosztása az alábbiak szerint módosul: Elek Gábor a válogatott szövetségi kapitányaként, Danyi Gábor pedig a nemzeti csapat edzőjeként folytatja a munkát. Az elnökség döntött arról is, hogy akcióterv készül a győri ötkarikás kvalifikáció sikeres megvívásának még hatékonyabb elősegítésére.

Változik a felállás, már nem mellérendelt a két szakember, Danyi Gábor (balra) és Elek Gábor viszonya a válogatottnál
Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

– Danyi Gáborral és Elek Gáborral az Európa-bajnokság alatt és után is sokat beszéltünk, elemeztük a helyzetet – tette hozzá Pálinger Katalin alelnök. – A két szövetségi kapitány rendszerén változtatunk az olimpiai selejtezőre, Elek Gábor lesz az első számú szakmai vezető és Danyi Gábor a segítője. Noha a csapat csak márciusban találkozhat a sűrű versenynaptár miatt, de addig is folyamatos lesz a mentális és motivációs munka a kerettagokkal, a klubokkal. Erőnléti szempontból is nagy kihívás lesz az olimpiai selejtező, ezért szorosan együtt kell működnünk az egyesületekkel a következő hetekben ebből a szempontból is. Nem sikerült jól az Európa-bajnokság, de a női válogatottnak még mindig megvan az esélye az olimpiára való kijutásra, és márciusban hazai pályán, Győrött ezt ki kell használni!

– Az Európa-bajnokságot követően a válogatott szakmai stábjának tagjaival és a játékosokkal is egyeztettünk, értékeltünk, ennek nyomán fogalmaztuk meg javaslatainkat az elnökség számára, amelyeket a testület elfogadott – mondta el Kirsner Erika alelnök. – Semmi más nem számít, csak az olimpiára való kijutás, és ennek érdekében segítenünk kell az együttes versenyképességét, szakmailag, erőnlétileg, mentálisan, ebben már rövid távon is lépni fogunk. Fontos, hogy a játékosok átérezzék, mit jelent olimpián szerepelni, a jelenlegi kerettagok közül alig akad, aki átélhette ezt.

Danyi Gábor karrierjében idén döntő fordulatok történtek: a BL-győztes edző klubja, a Győri Audi ETO január elején bejelentette, hogy nem hosszabbítja meg a nyáron lejáró szerződését, ma pedig a válogatottnál szűnt meg a szövetségi kapitányi státusza.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.