Remek döntővel búcsúzott London, Medvegyev a világbajnok!

Tizenkét év után idén utoljára rendezték Londonban a férfi teniszezők évzáró világbajnokságát. A fináléban az orosz Danyiil Medvegyev szetthátrányból fordítva győzte le az osztrák Dominic Thiemet.

Magyar Nemzet
2020. 11. 22. 21:59
null
Forrás: Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dominic Thiem és Danyiil Medvegyev is úgy jutott döntőbe Londonban, hogy a tenisz nagy hármasának jelen lévő két tagját, Rafael Nadalt és Novak Djokovicsot is legyőzte a torna során.

A világbajnoki döntő első szettjének második játéka rögtön maratoni hosszúságú volt, de Thiem végül hozta az adogatását, majd 2-2-nél, első breaklabdáját értékesítve elvette Medvegyevét. A játszma második felében már mindketten magabiztosak voltak szervából, az osztrák végigvitte a breaket, és szettelőnybe került.

A második játszmában Medvegyev három, Thiem egy breaklabdát hárított, de ezúttal egyikük sem nyert fogadóként játékot. Jöhetett a tie break, ami idén eddig az osztrák specialitása volt. 2-0-ra vezetett is Thiem, utána viszont Medvegyev zsinórban hét pontot nyert, és kiharcolta a döntő szettet.

Medvegyev komoly nyomás alá helyezte ellenfele adogatását a harmadik játszma elején, végül 2-2-nél tudta breakelni Thiemet. Az osztrák ezután támadóbb stílusra váltott, de már nem tudta megmenteni a meccset, így 2019 után újra szettelőnyből vesztette el a vb-döntőt.

Danyiil Medvegyev veretlenül nyerte meg a 2020-as év utolsó tenisztrófeáját, és az első játékos lett, aki évzáró ATP-világbajnokságon a világranglista első három helyezettjét mind legyőzte a végső siker felé vezető úton.

Az oroszok keretbe zárták a viadal londoni időszakát: 2009-ben Nyikolaj Davigyenko, idén Medvegyev emelhette magasba a trófeát. A következő öt évben Torino lesz a házigazda.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.