Dárdai Márton és Willi Orbán nagy passzokat adtak + videó

Az egyik passza után emberelőnybe került a csapata, a másiké után gólt szerzett az együttes. Dárdai Márton és Willi Orbán a Bundesliga 28. fordulójában megmutatták, hogy védő létükre a támadásokban is fontos szerepet játszanak. Csak az utóbbi öröme lehetett azonban felhőtlen, az Orbánnal és Gulácsi Péterrel felálló RB Leipzig simán nyert, s kihasználta a Bayern München botlását, Dárdaiék Herthája viszont csak egy pontot szerzett.

Magyar Nemzet
2021. 04. 10. 17:31
Dárdai Márton
Before the game: Jhon Cordoba (Hertha) and Marton Dardai (Hertha). GES / Football / 1. Bundesliga: Borussia Dortmund - Hertha BSC Berlin, March 13th, 2021 Football / Soccer: 1st League: BVB Borussia Dortmund vs. Hertha, March 13, 2021 | usage worldwide (Photo by Edith Geuppert / GES-Sportfoto / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: Europress/AFP/Edith Geuppert
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Győzelmi kényszerben lépett pályára a Hertha, miután péntek este a Bielefeld 1-0-ra legyőzte a Sallai Rolanddal felálló Freiburgot, és ezzel megelőzte 15. helyre visszacsúszó csapatát. A magyar edző újra a kezdőbe jelölte a fiát, Dárdai Mártont, aki múlt héten az Union Berlin elleni derbit sérülés miatt kihagyta. Jól kezdték a meccset a berliniek, és ebben az ifjú Dárdainak is komoly szerepe volt: a 12. percben a saját térfele közepéről szép indítással hozta helyzetbe Córdobát, akit a tizenhatoson kívülre merészkedő Yann Sommer kapus elkaszált, s ezért járt a piros lap.

 

Emberelőnyben kezdeményezőbb maradt a Hertha, amely a 23. percben Santiago Ascacíbar szép átlövésével meg is szerezte a vezetést. Ez volt a berlini klub történetének az 1800. gólja a Bundesligában. Nem sokáig tartott az öröm, a Mönchengladbach már a 27. percben egyenlített, Thuram ugratta ki ziccerben Pleát, aki nem hibázott. Csaknem tíz perccel később pedig hideg zuhanyként hatott, hogy emberhátrányban fordítani tudtak a vendégek. Ezúttal is Thuram volt az egyik főszereplő, aki tizenegyest harcolt ki, amelyet Lars Stindl értékesített.

Nem lehetett elégedett a látottakkal Dárdai Pál, aki a félidőben hármat cserélt. Már a 49. percben kisimulhattak a ráncok a magyar edző homlokán, ugyanis egy távoli lövés után a kipattanót sikerült visszalőni a kapu előterébe, ahol Córdoba vitte be az egyenlítő találatot. 2-2 után tovább támadott a Hertha, de már nem változott az eredmény. Dárdai Márton végigjátszotta a meccset, s az egy ponttal visszaelőzte a Bielefeldet a berlini alakulat, de már csak a jobb gólkülönbségének köszönhetően áll a 14. helyen.

Az élcsapatok közül a Bayern München a héten másodszor botlott. Szerdán a PSG ellen a 31 kapura lövés ellenére is kikapott Hans-Dieter Flick csapata, amely ezúttal az Union Berlin ellen nem támadott ilyen lendületesen, s a második félidőben csak nagy nehezen szerezte meg a vezetést Jamal Musiala góljával. Ezt a szűk előnyt azonban a 86. percben eltékozolta a Bayern, Ingvartsen egyenlített, s maradt is az 1-1.

Az éllovas bajorok pontvesztését kihasználta a második helyezett RB Leipzig, amely nagyon sima sikert aratott a Werder Bremen otthonában. Dani Olmo és Sabitzer egy-egy, Sörloth két góllal járult hozzá a 4-1-es győzelemhez, amelyből és is kivette a részét, mindketten végigjátszották a mérkőzést. A Leipziggel a héten 2025-ig szerződést hosszabbító Orbán ráadásul saját labdaszerzése után gólpasszt is adott a harmadik találat előtt. A mai eredményekkel újra kicsit szorosabb lett a harc a bajnoki címért, öt pontra olvadt a Bayern előnye az élen a lipcsei üldözői előtt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.