Dárdai visszatért, 2022-ig nyaráig ő lesz a Hertha vezetőedzője

Igaznak bizonyultak a sajtóhírek, Dárdai Pált nevezték ki a menesztett Bruno Labbadia utódjaként a Bundesligában szereplő Hertha BSC vezetőedzőjének. A magyar szakember 2022 nyaráig szóló szerződést írt alá a tabellán a tizennegyedik helyre visszacsúszott berlini klubbal.

Magyar Nemzet
2021. 01. 25. 15:19
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Határozottan nem az volt a tervem, hogy az U16-os csapat kispadját a felnőttére cseréljem fel, de senkinek sem kell elmagyaráznom, mit jelent nekem a Hertha. Nem volt kérdéses, hogy segítek ebben a szituációban. Várom a munkát, és hogy együtt dolgozzak a csapattal” – idézi a klub hivatalos honlapja a régi-új vezetőedzőt, Dárdai Pált.

A magyar szakember 2022 nyaráig szóló szerződést írt alá, és a stábjában kapusedzőként Petry Zsolt is helyet kapott.

korábban, 2015 februárja és 2019 nyara között, négy és fél éven át már volt a Hertha vezetőedzője. Amikor 2015. február 5-én kinevezték a berlini együttes élére, egyúttal ő volt a magyar válogatott szövetségi kapitánya is. Egy darabig párhuzamosan látta el a két feladatot, a finnek elleni 1-0-s győzelem után, 2015 nyarán távozott a válogatott éléről. Az Eb-selejtező utolsó négy mérkőzését, majd a Norvégia elleni pótselejtezőket a válogatott már Bernd Storck irányításával játszotta le.

A Hertha 2019 tavaszán gyengélkedett, többen arra számítottak, hogy leváltják Dárdait, de áprilisban végül azt jelentették be, hogy a nyáron távozik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.